1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Gehakt
  6. Couscous met gehakt en sperziebonen

Couscous met gehakt en sperziebonen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-07-2010

Ingrediënten 4 personen


250 g sperziebonen;
300 g couscous;
2 el pijnboompitten;
2 el olijfolie;
1 ui, gesnipperd;
450 g mager rundergehakt;
peper en zout;
2 zoete puntpaprikas, in stukjes;
verse munt.



Couscous met gehakt en sperziebonen
Couscous met gehakt en sperziebonen
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 5 min. beetgaar. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bordje. 2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul en goudbruin. Voeg de paprika toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. 3. Meng de couscous met de sperziebonen en het gehaktmengsel. Verdeel de couscous over 4 borden en bestrooi met de pijnboompitten. Lekker met fijngesneden verse munt.

Serveertip

Energie 620 kcal- Eiwit 35 g- Vet 26 g- Koolhydraten 63 g (per eenpersoonsportie

Bron

Allerhande 4, 2010



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top