De originele caesar salad

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-07-2010
  • De originele caesar salad

    De originele caesar salad

    De originele caesar salad

Deel dit recept

Ingrediënten
- 2 kroppen bindsla (ook bekend als Romeinse sla)
- 8-10 druppels Worcestershire sauce
- sap van 2 verse middelgrote citroenen
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel zout
- 2 zachtgekookte eieren *
- 6-8 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
- 120 ml olijfolie met knoflookaroma **
- 165 gram croutons ***
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2374,18 kcal
Koolhydraten 96,57 g
Eiwitten 59,09 g
Vetten 187,67 g

Bereidingswijze

Breek de bladeren van de krop. Houd ze heel. Giet de olie over de sla. Strooi peper en zout over de sla. Schud de salade voorzichtig door elkaar. Breek de thee eieren over de sla, voet de Worcestershire sauce en het citroensap toe en schud het geheel weer voorzichtig door elkaar.

Strooi de Parmezaanse kaas over de salade. Voeg de croutons toe, schud het geheel nogmaals en serveer het op een gekoeld bord. De salade wordt met de hand gegeten, één blaadje per keer.

* Zachtgekookte eieren: breng een kleine pan met water aan de kook. Haal de pan van het vuur en leg twee eieren in het water. Haal ze na 1 minuut weer uit de pan.

** Olijfolie met knoflookaroma: marineer 4-5 grote knoflooktenen in 250-375 milliliter extra vergine olijfolie. Dek het af en laat het geheel 4-5 dagen staan. Verwijder de knoflooktenen.

*** Croutons: Neem twee oude witte broden, verwijder de korst en snijd iedere snee in blokjes. Doe de blokjes in een grote ovenschaal, bedruipt het met zon 200 milliliter knoflookolie. Draai de blokjes om zodat de olie aan alle zijden is. Doe de schaal 30 minuten in de oven (250 graden). Draai de croutons regelmatig om (iedere 4-5 minuten) om aanbraden te voorkomen.

Bron

Misset Horeca / Rosa Cardini

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 07-08-2010

Fleur indien er problemen zijn met het inwilligen van mijn verzoek hoor ik het graag. Ik neem aan dat jullie mijn mailadres nog hebben. Laat anders maar een berichtje achter op http://peter4-3-60.hyves.nl/

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten