1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Chutney
  5. Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney

Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-07-2010

Ingrediënten 4 personen


400 g varkensgehakt (ik maak het zelf met varkenslappen in de molen)
200 g gerookte spek in heel kleine blokjes en als jij het niet klein kunt snijden gewoon met gehakt erna in molen gemalen
1 ui, fijn
2 teentjes knoflook, fijn
1 e koriander poeder
1+1/2 e droge oregano
zout (kijk uit met zout, want de spek is ook zout)
zwarte peper
Eigengemaakte bladerdeeg of bladerdeeg uit de winkel
eidooier vermengd met beetje koffiemelk
tomatenketchup of een Tomaten chutney


Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Tomatenchutney
Tomatenchutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney
Varkensworstrol met tomatenketchup of chutney

Deze worst maakt jij zelf en het is helemaal niet moeilijk te maken. Zo krijgt jij een unieke smaak die jij nergens anders geproefd heeft. Gaan zelf experimenteren met kruiden combinaties, is leuk te doen en schijf jou bevindingen allemaal op met elk kruiden combinatie een cijfer voor smaak erbij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng alle bovenstaande ingrediënten en maak er een worst van.
2. Rol bladerdeeg uit en legt worst rol op bladerdeeg.
3. Vouw ene kan van bladerdeeg naar boven en maak rand ervan nat met water.
4. Vouw andere helft omhoog en druk vast op naad.
5. Leg worst rol met de naad kant naar onder op een ingevette bakplaat.
6. Verf worst rol 2 x in met eidooier en maak met scherpe mesje lichte diagonale inkepingen over worst rol.
7. Bak voor 25 - 30 min. bij 200 - 220*C of tot gaar.

Serveertip

Serveer met Tomaten chutney of tomaten ketchup en met een frisse salade erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top