1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Koreaans gegrild entrecotevlees (Bulkoki)

Koreaans gegrild entrecotevlees (Bulkoki)

Door: alleybassey

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-07-2010

Ingrediënten 4 personen


1 kg. entrecote
3 lente-uitjes
4 teentjes knoflook
5 el. sojasaus
2 el. sesamolie
50 gr. suiker
2 el. sherry
0.5 dl. runderbouillon
Peper, zwarte


Verder heb je nodig


Een kom en een grill met rooster

Koreaans gegrild entrecotevlees (Bulkoki)
Koreaans gegrild entrecotevlees (Bulkoki)
Koreaans gegrild entrecotevlees (Bulkoki)
Koreaans gegrild entrecotevlees (Bulkoki)

Weer eens wat anders

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor snel marineren kunt u ook gebruikmaken van kant-en-klare bulkokisaus. Deze geconcentreerde saus is te koop in Koreaanse en andere Oosterse winkels. Erg lekker is om in dit gerecht soju (Koreaanse jenever) in plaats van sherry te gebruiken. Leg de entrecote ongeveer 30 minuten in de diepvries, zodat het vlees gemakkelijker te bewerken is. Snij het vlees vervolgens in dunne plakjes en kerf in elk plakje vlees een kruis. Hak de uitjes en pers de knoflook. Meng ze met de rest van de kruiden in een kom. Wentel de plakjes entrecote goed door de marinade, zodat het vlees er aan alle kanten mee bedekt is. Laat de marinade twee uur intrekken (de optimale duur voor de beste resultaten). Grill het vlees daarna op het rooster. Soju (Koreaanse jenever) is een zeer geschikte drank bij dit enigszins zoete gerecht.

Serveertip

Lekker met witte rijst

Bron

Aangepast



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alleybassey
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top