1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Mijn absolute lievelings visschotel

Mijn absolute lievelings visschotel

Door: ruthbrock

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-2010

Ingrediënten



    100 gr. gerookte zalm in stukjes
    250 ml. slagroom
    3 bosuitjes in kleine ringetjes
    500 gram pangasius filet.
    (ik neem een diepvries zak van 600 gram bij de supermarkt en laat alles op tijd ontdooien. en wij vinden het zo lekker dat die 600 gram voor ons tweetjes helemaal opgaat!)
    1 zak kleine(mini) krieltjes van 600 gram
    1 bloempotje peterselie (van de aldi is perfect en niet duur)
    50 gram geraspte oude kaas
    zout en versgemalen peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal van 35 x 25 x 7 cm hoog; kom


Ja wat moet ik er verder nog over zeggen. voor ons dit de absolute vis-topper. en je houdt je gasstel schoon want alles gaat meteen de oven in . echt verrukkelijk. en ik hoop dat vele anderen dat ook gaan vinden.

hetzelfde recept is ook te vinden onder:
http://www.smulweb.nl/1364611/koken/recept/Mijn-absolute-lievelings-visschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden C. (electr.)

Bereidingswijze



    snijd de zalm in stukjes
    en de bosui in ringetjes
    droog de pangasius filet met keukenpapier en bestrooi met
    een BEETJE zout en versgemalen peper. (zalm is al vrij zout)
    Meng in een kom de zalmstukjes met de room en bosui
    Schenk dit in een (niet ingevette) ovenschaal
    Leg de pangasius filet in de room
    Verdeel de krieltjes over de vis
    Strooi daarna de kleingesneden en goed gedroogde peterselie
    (liefst drogen in de sla centriguge!) over de krieltjes
    Vervolgens de geraspte kaas en naar smaak versgemalen peper en zout
    Bak de vis in het midden van de oven in 20-30 min. gaar en lichtbruin

Serveertip



    Nog een opmerking: ik heb zelf een combi magnetron-oven. ik zet hem bij mij op de middelste grillstand (2 sterretjes) in combinatie met de magnetron. in het midden van de oven
    de krieltjes zijn dan heerlijk bruin en is de vis precies goed.


Je kunt er boontjes of peultjes of worteltjes bij eten, maar wij doen er niks bij. daarvoor is het te heerlijk vinden wijzelf

Bron

Heb het recept al jaren, weet de herkomst niet meer.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top