Snijbiet paddestoelen taart
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 23-07-2010
hartige taart in vega en vlees variatie
Ingrediënten 4 personen
Biologische snijbiet van de Cuynder,350 gram biologische kastanjechampignons,
250 gram shi-take,
2 - 3 sjalotten,
1 teen knoflook,
3 -4 eetlepels olijfolie,
1/8 l biologische creme fraiche,
4 eieren,
200 gram Quichemix,
50 gram roomboter.
Voor de vlees variant 250 gram gesneden rauwe ham.
Vega variant; 200 gram pecannoten of walnoten in stukjes snijden en toevoegen.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1040,92 kcal |
Koolhydraten | 30,05 g |
Eiwitten | 40,79 g |
Vetten | 82,12 g |
Benodigdheden
26 cm springvormVoorbereiding
Deeg aanmaken met 50 gram boter en 2 eieren, afdekken en in koelkast plaatsen.
Springvorm met boter invetten. Oven voorverwarmen op 200 graden, of hetelucht 170 graden.
Bereidingswijze
paddestoelen schoonmaken en in plakjes snijden.
Snijbiet wassen, in reepjes snijden, en weer wassen.
In wok olijfolie verhitten, knoflookteen persen en samen met gesneden sjalotten smoren.
Paddestoelen en snijbiet toevoegen. geheel 5 minuten roerbakken. Gesmoord mengsel in vergiet uitlekken.
Deeg in springvorm. Reepjes rauwe ham of Pecannoten toevoegen en roeren.
Ingrediënten in taartvorm verdelen. Eieren en creme fraiche kloppen en over mengsel uitgieten.
Taart in midden van oven plaatsen en in drie kwartier bakken.
Serveertip
Warm of koud serveren met rucolasla of veldsla. Wijntip Colonjes, Johannitter 2009 (Groesbeekistan) of
Gavi, La Battistina (Italiaans)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties