
Een rechthoekige bakvorm van 20 bij 30 cm, ingevet en bekleed met bakpapier.
Een combinatie van brownies en cheesecake met frambozen, moet ik nog meer zeggen?
Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de chocolade in een kom en verwarm boven een pan met kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt). Doe het vuur uit en laat de chocolade smelten. Laat iets afkoelen.
Klop de boter met 250 g van de suiker tot een luchtig mengsel en voeg een voor een 3 eieren toe (voeg pas het volgende ei toe als het vorige geheel is opgenomen). Roer de gesmolten chocolade erdoor en spatel de bloem er luchtig door. Schep driekwart van dit mengsel in de beklede bakvorm.
Klop in een andere kom de roomkaas met de rest van de suiker en eieren en het vanillearoma tot een glad mengsel en spreid dit uit op het chocolademengsel in de bakvorm.
Breng schepjes van het chocolademengsel aan op het roomkaasmengsel en werk dit er met een vork losjes door, zodat er een marmerpatroon ontstaat. Druk de frambozen erin. Bak 40-45 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen.
Snijd de taart in blokken en serveer.
Delicious jan. 2009
adeline43 29-10-2014
Het ziet er erg lekker uit en ik ga je recept bewaren, bedankt. Groetjes, Adeline
souvlaki 26-10-2014
Iedereen vond het heerlijk!!! dank voor dit recept!
souvlaki 24-10-2014
Hij staat in de oven. Spannend!!!!!
zizypha 02-10-2014
Suzan al is dit recept niet van mij, ik gebruik voor een vergelijkbaar recept blauwe bessen ontdooid uit de diepvries. Kersen kan vast ook wel
Suzan1986 02-10-2014
kan ik ook kersen (uit blik) ipv frambozen gebruiken?