linzen-bloemkoolcurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • linzen-bloemkoolcurry

    Linzen-bloemkoolcurry

    Linzen-bloemkoolcurry

Deze vegetarische dahl (een Indiaas bijgerecht) zit vol met vezels, mineralen en vitamines. Maar is vooral lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2,5 el zonnebloemolie
1 grote ui, in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
2,5 el milde Indiase currypasta
200 g gedroogde rode linzen
750 ml groentebouillon
2,5 el tomatenpuree
500 g bloemkool, in kleine roosjes
120 g diepvrieserwten, ontdooid
1,5 el grofgehakte korianderblaadjes + extra voor garnering
yoghurt en naanbrood, voor erbij
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 841,12 kcal
Koolhydraten 67,68 g
Eiwitten 29,98 g
Vetten 43,12 g

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui, knoflook en currypasta 5 min. of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de linzen toe en roer goed om de linzen te bedekken met de pasta.
Voeg de bouillon en tomatenpuree toe, breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Draai het vuur weer hoger, voeg de bloemkool toe en laat op laag vuur afgedekt nog 8-10 min. zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Voeg 2 min. voor het einde de erwten toe. Roer de koriander erdoor en neem van het vuur.

Bron

Delicious dec. 2008

Serveertip

Serveer de curry met yoghurt en naan, bestrooid met extra koriander.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Nin90 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten