linzen-bloemkoolcurry
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Deze vegetarische dahl (een Indiaas bijgerecht) zit vol met vezels, mineralen en vitamines. Maar is vooral lekker.
Ingrediënten 4 recipe.people
2,5 el zonnebloemolie1 grote ui, in dunne ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
2,5 el milde Indiase currypasta
200 g gedroogde rode linzen
750 ml groentebouillon
2,5 el tomatenpuree
500 g bloemkool, in kleine roosjes
120 g diepvrieserwten, ontdooid
1,5 el grofgehakte korianderblaadjes + extra voor garnering
yoghurt en naanbrood, voor erbij
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 841,12 kcal |
Koolhydraten | 67,68 g |
Eiwitten | 29,98 g |
Vetten | 43,12 g |
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui, knoflook en currypasta 5 min. of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de linzen toe en roer goed om de linzen te bedekken met de pasta.
Voeg de bouillon en tomatenpuree toe, breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Draai het vuur weer hoger, voeg de bloemkool toe en laat op laag vuur afgedekt nog 8-10 min. zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Voeg 2 min. voor het einde de erwten toe. Roer de koriander erdoor en neem van het vuur.
Bron
Delicious dec. 2008
Serveertip
Serveer de curry met yoghurt en naan, bestrooid met extra koriander.