1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. linzen-bloemkoolcurry

linzen-bloemkoolcurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2010

Ingrediënten 4 personen


  • 2,5 el zonnebloemolie
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2,5 el milde Indiase currypasta
  • 200 g gedroogde rode linzen
  • 750 ml groentebouillon
  • 2,5 el tomatenpuree
  • 500 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 120 g diepvrieserwten, ontdooid
  • 1,5 el grofgehakte korianderblaadjes + extra voor garnering
  • yoghurt en naanbrood, voor erbij


linzen-bloemkoolcurry
linzen-bloemkoolcurry

Deze vegetarische dahl (een Indiaas bijgerecht) zit vol met vezels, mineralen en vitamines. Maar is vooral lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui, knoflook en currypasta 5 min. of tot de ui zacht begint te worden. Voeg de linzen toe en roer goed om de linzen te bedekken met de pasta.
Voeg de bouillon en tomatenpuree toe, breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Draai het vuur weer hoger, voeg de bloemkool toe en laat op laag vuur afgedekt nog 8-10 min. zachtjes koken tot de bloemkool zacht is. Voeg 2 min. voor het einde de erwten toe. Roer de koriander erdoor en neem van het vuur.

Serveertip

Serveer de curry met yoghurt en naan, bestrooid met extra koriander.

Bron

Delicious dec. 2008



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nin90


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nin90
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top