aardappelpeertjes

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2010
  • aardappelpeertjes

    Aardappelpeertjes

    Aardappelpeertjes

Deel dit recept

Bereidingswijze

zon peertje is wel mooi op de borden dus besloot ik ze gewoon zelf te maken. Sindsdien is dit peertje een regelmatig terugkerend onderdeel van ons kerstdiner. Makkelijk, je maakt ze van te voren en zet ze dan even in de oven.Voor een dinertje met veel mensen is dit prima te doen.
Kook een flinke pan aardappelen met wat zout gaar. Maak er met de knijper puree van en roer er een klont boter door.
Laat de puree afkoelen en vorm er dan met je handen peertjes van. Kinderen vinden dit een prachtig klusje en zijn er ook vaak heel bedreven in!
Klop een ei los met wat water en rol de peertjes erdoor.
Vervolgens rol je de peertjes door grof ongezoet paneermeel.
Tot slot een stukje dunne macaroni als steeltje erin steken en de peertjes op een ovenschaal zetten.Ze kunnen zo rustig een tijdje blijven staan tot je ze nodig hebt. Dan de oven voorverwarmen op 200 graden. Wat gesmolten boter over de peertjes gieten en 25 minuten in de warme oven zetten.
Een feestelijke begeleiding van het hoofdgerecht. Bovendien kun je dit al een dag van te voren maken zodat je de keuken en je handen vrij hebt voor andere dingen.
Aan onze kerstdis zitten altijd zon twintig personen en dan is het wel handig als ik zon blad peertjes in de oven kan schuiven. Daar heb ik dan verder geen omkijken meer naar!

Bron

eens gezien...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten