spaghetti met garnalen en rucola

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-07-2010
  • spaghetti met garnalen en rucola

    Spaghetti met garnalen en rucola

    Spaghetti met garnalen en rucola

Pittige spaghetti met knoflookgarnalen en rucola met vleugje citroen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 400 g spaghetti
  • 125 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 kleine rode pepers, zaad verwijderd, fijngehakt
  • 1 grote trostomaat, ontveld, fijn gehakt
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 300-400 g kleine gekookte, gepelde garnalen
  • 100 g rucola
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

Bereidingswijze

Verhit vlak voor de spaghetti klaar is de olijfolie en knoflook in een grote diepe koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg zodra de knoflook begint te sissen (ong. na 30 sec.) de rode peper toe en roer 1 min. tot het geurt. Voeg de tomaat toe en bak nog 1 min. tot de tomaat stuk kookt. Voeg citroensap en -rasp toe en de garnalen, warm 1-2 min. door en breng op smaak met zout en peper.

Bron

Delicious. sept. 2008

Serveertip

Giet de spaghetti af en voeg samen met de rucola toe aan de pan met garnalen. Schep goed door elkaar en serveer.

Laatste reacties

jacqy85 avatar
jacqy85 24-07-2010

Ik heb al een aantal keer ongeveer hetzelfde recept als hierboven klaargemaakt. Erg lekker! En tip voor dit recept is om er nog een glas witte wijn na de rode peper stap toe te voegen en in te laten koken. :) Ook erg lekker met zelf gegrilde garnalen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten