Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

  • Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

  • Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een Barbecue en kreeg veel complimenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
250 gram fusili (kronkel pasta) of andere pastasoort -
3 kruidenbouillontabletten -
2 eetlepels witte balsamico-azijn -
10 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) -
1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten -
3 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt) -
100 gram Griekse feta -
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten -
50 gram gewassen rucola -
versgemalen peper -
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 343,87 kcal
Koolhydraten 38,89 g
Eiwitten 11,16 g
Vetten 14,87 g

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met de kruidenbouillontabletten en 2 eetlepels balsamico-azijn beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken.
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Snij de feta in piepkleine blokjes.
Snij de rucola in reepjes.

Bereidingswijze

Roer de gedroogde tomaten, de tomatenolie, feta, kappertjes en pijnboompitten door de warme pasta.
Laat de pasta afkoelen. Roer regelmatig om.
Roer de rucola door de afgekoelde pasta. Maak eventueel nog op smaak met wat versgemalen peper.

Serveertip

Lekker bij de barbecue of als onderdeel van een buffet. Ook lekker in de zomer als het erg warm is met stokbrood met kruidenboter.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten