Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten
- Italiaans, Bijgerecht
- 20-30 min.
Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een Barbecue en kreeg veel complimenten.
Ingrediënten 6 recipe.people
250 gram fusili (kronkel pasta) of andere pastasoort -3 kruidenbouillontabletten -
2 eetlepels witte balsamico-azijn -
10 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) -
1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten -
3 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt) -
100 gram Griekse feta -
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten -
50 gram gewassen rucola -
versgemalen peper -
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 343,87 kcal |
Koolhydraten | 38,89 g |
Eiwitten | 11,16 g |
Vetten | 14,87 g |
Voorbereiding
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met de kruidenbouillontabletten en 2 eetlepels balsamico-azijn beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken.
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Snij de feta in piepkleine blokjes.
Snij de rucola in reepjes.
Bereidingswijze
Roer de gedroogde tomaten, de tomatenolie, feta, kappertjes en pijnboompitten door de warme pasta.
Laat de pasta afkoelen. Roer regelmatig om.
Roer de rucola door de afgekoelde pasta. Maak eventueel nog op smaak met wat versgemalen peper.
Serveertip
Lekker bij de barbecue of als onderdeel van een buffet. Ook lekker in de zomer als het erg warm is met stokbrood met kruidenboter.