Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2010
  • Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

  • Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

  • Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

    Pastasalade met gedroogde tomaten rucola feta en pijnboompitten

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een Barbecue en kreeg veel complimenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gram fusili (kronkel pasta) of andere pastasoort -
3 kruidenbouillontabletten -
2 eetlepels witte balsamico-azijn -
10 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) -
1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten -
3 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt) -
100 gram Griekse feta -
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten -
50 gram gewassen rucola -
versgemalen peper -
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met de kruidenbouillontabletten en 2 eetlepels balsamico-azijn beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken.
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Snij de feta in piepkleine blokjes.
Snij de rucola in reepjes.

Bereidingswijze

Roer de gedroogde tomaten, de tomatenolie, feta, kappertjes en pijnboompitten door de warme pasta.
Laat de pasta afkoelen. Roer regelmatig om.
Roer de rucola door de afgekoelde pasta. Maak eventueel nog op smaak met wat versgemalen peper.

Serveertip

Lekker bij de barbecue of als onderdeel van een buffet. Ook lekker in de zomer als het erg warm is met stokbrood met kruidenboter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 05-06-2017

Super leuk om te horen farfalla. Dank je wel. Groetjes, Petra

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 01-06-2017

Het was heerlijk in combinatie met de italiaanse kip, gasten hebben gesmuld en wij ook!

pwiggers avatar
pwiggers 30-05-2017

Dank je wel voor het meenemen Ina. Eet smakelijk. Groet, Petra

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 30-05-2017

Ziet er goed uit, ik neem dit recept mee. Dankjewel! Gr Ina

caroca avatar
caroca 17-07-2013

Het was heerlijk! Ook ik heb er wat gehalveerde snoeptomaatjes door gedaan.

NadiaaaB avatar
NadiaaaB 23-10-2012

Vanavond gegeten als bijgerecht en we vonden het heerlijk! Heel erg bedankt ;D

manonnos avatar
manonnos 17-08-2012

Ik heb dit recept nu 2 keer gemaakt, vond het lekker, maar miste nog wat. Heb er bij de 2de keer lekkere smaakvolle tomaatjes bijgevoegd!Toen was het echt super lekker!een aanrader!

omajan avatar
omajan 12-08-2012

Gisteravond deze salade gegeten bij de bbq. Erg lekker dus dit eten we beslist vaker. Bedankt,Marianne

riawes avatar
riawes 02-08-2012

Hoi Petra Neem je smakelijke recept mee! Groet Ria

adeline43 avatar
adeline43 25-07-2012

Heerlijk smullen met deze salade, neem hem graag mee. Bedankt, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten