Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pastasalade
  6. Pastasalade met gedroogde tomaten, rucola, feta en pijnboom

Pastasalade met gedroogde tomaten, rucola, feta en pijnboom

Door: pwiggers

  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-07-2010

Ingrediënten 6 personen


250 gram fusili (kronkel pasta) of andere pastasoort -
3 kruidenbouillontabletten -
2 eetlepels witte balsamico-azijn -
10 gedroogde tomaten op olie (uitgelekt) -
1 eetlepel olie van de gedroogde tomaten -
3 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt) -
100 gram Griekse feta -
3 eetlepels geroosterde pijnboompitten -
50 gram gewassen rucola -
versgemalen peper -


Pastasalade met gedroogde tomaten, rucola en feta
Pastasalade met gedroogde tomaten, rucola en feta
Pastasalade met gedroogde tomaten, rucola, feta en pijnboom
Pastasalade met gedroogde tomaten, rucola, feta en pijnboom
Pastasalade met gedroogde tomaten, rucola, feta en pijnboom
Pastasalade met gedroogde tomaten, rucola, feta en pijnboom

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een Barbecue en kreeg veel complimenten.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak met de kruidenbouillontabletten en 2 eetlepels balsamico-azijn beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken.
Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
Snij de feta in piepkleine blokjes.
Snij de rucola in reepjes.

Bereidingswijze

Roer de gedroogde tomaten, de tomatenolie, feta, kappertjes en pijnboompitten door de warme pasta.
Laat de pasta afkoelen. Roer regelmatig om.
Roer de rucola door de afgekoelde pasta. Maak eventueel nog op smaak met wat versgemalen peper.

Serveertip

Lekker bij de barbecue of als onderdeel van een buffet. Ook lekker in de zomer als het erg warm is met stokbrood met kruidenboter.



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top