Pasta met cantharellen, wittewijnroomsaus en saucijsjes

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-07-2010
  • Pasta met cantharellen, wittewijnroomsaus en saucijsjes

    Pasta met cantharellen, wittewijnroomsaus en saucijsjes

    Pasta met cantharellen, wittewijnroomsaus en saucijsjes

  • Pasta met cantharellen, wittewijnroomsaus en saucijsjes

    Pasta met cantharellen, wittewijnroomsaus en saucijsjes

    Pasta met cantharellen, wittewijnroomsaus en saucijsjes

De cantharellen zijn er weer! Heerlijk! Maar je kunt in dit gerecht ook champignons gebruiken. Ook lekker. Deze pasta is zacht en kruidig van smaak door de kruiden van de saucijsjes. Wij waren verrukt van de combinatie.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram pasta (ik heb spätzle gebruikt maar spaghetti kan ook goed)-
1 sjalotje -
1 teentje knoflook -
150 gram cantharellen -
2 saucijzen -
peper, zout -
125 ml crème fraiche -
1 glas witte wijn -
2 eetlepels fijngesneden peterselie -
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of grote koekenpan

Voorbereiding

Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Maak de cantharellen schoon en snij de grote exemplaren eventueel wat kleiner.
Haal het saucijzenvlees uit het vel en snij het in stukjes.

Bereidingswijze

Bak in een droge wok het saucijzenvlees bruin en gaar.
Voeg de knoflook en het sjalotje toe en bak deze even mee.
Doe dan de cantharellen erbij en bak deze ook een paar minuten al omscheppend mee.
Blus af met de witte wijn. Laat even inkoken.
Voeg dan de crème fraiche toe en breng weer aan de kook tot de saus iets dikker wordt.
Roer de gare uitgelekte pasta en de peterselie door de saus.
Maak op smaak met zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 15-11-2014

Verdraaid lekker! Een aanrader. Dank je, vrgr. Henk

dagmar1980 avatar
dagmar1980 20-10-2014

Ben gek op paddestoelen, ik neem het recept mee, dankjewel!

elsholman1 avatar
elsholman1 29-04-2013

In een woord heerlijk, ik heb er een rood pepertje door gedaan, en wat zelfgemaakte groen pesto helemaal toppie, dit komt vaker op tafel....bedankt....

gea441 avatar
gea441 26-07-2010

Klinkt lekker, ga het morgen maken. Dank je!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 23-07-2010

Ook al zo lekker, neem ik ook mee. Groetjes, Margrit

naus_marijke avatar
naus_marijke 23-07-2010

Hallo Petra, Heb dit recept bij mijn favorieten gezet,het lijkt mij een prima recept! Groetjes, Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten