Limoncello tiramisu
- Italiaans, Nagerecht
- 10-20 min.
een andere versie van tiramisu met limoncello en citroen
Ingrediënten 6 recipe.people
120 g suiker250 g masrcarpone
250 ml slagroom
rasp van 1 citroen
200 g ameretti koekjes (klein)
limoncello
Benodigdheden
Mixer, mengkomBereidingswijze
Roer de mascarpone met de suiker los. Roer de slagroom erdoor en klop het mengsel met een garde of mixer stijf. Spatel de citroen rasp erdoor. Bedek de bodem van een schaal met 1/3 deel van de ameretti koekjes en besprenkel de koekjes met de limoncello. Schep hier de helft van het mascarpone mengsel over en bedek deze laag met weer 1/3 deel van de ameretti koekjes. Besprenkel de koekjes weer met limoncello en schep de rest van het mascarpone mengsel over de koekjes. Zet dit weg in de koelkast tot gebruik (minimaal een uur om op te stijven en om de citroen smaak goed in het mengsel te laten trekken) en garneer vlak voor het serveren met de rest van de ameretti koekjes
Serveertip
ook leuk als amuse toetje, dit recept is voldoende voor 12 amuse glaasjes