De 10 lekkerste simpele dressings

  • Internationaal, Salade
  • 0-10 min.
  • De 10 lekkerste simpele dressings

    De 10 lekkerste simpele dressings

    De 10 lekkerste simpele dressings

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.

Deel dit recept

Ingrediënten

Vinaigrette met witte wijnazijn en honing

6 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 tl honing
zout en peper


Citroenvinaigrette

2 el citroensap
5 el olijfolie
zout en peper


Basilicumdressing met pijnboompitten

2 el balsamicoazijn
5 el olijfolie
1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt
1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt
zout en peper


Vinaigrette met mosterd

6 el olijfolie
2 el Dijon mosterd
2 el rode of witte wijnazijn
zout en peper


Dressing van limoensap en koriander

2 el limoensap
3 el verse koriander, fijngehakt
125 ml olijfolie
1 el witte wijnazijn


Yoghurtdressing

150 ml yoghurt
2 el witte wijnazijn
1 el verse munt, fijngehakt
1 el verse peterselie, fijngehakt
versgemalen zwarte peper


Blauwe-kaasdressing

75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort)
1 teentje knoflook, geperst
225 ml zure room of dikke yoghurt
1 el witte wijnazijn
2 el verse peterselie, fijngehakt
versgemalen zwarte peper


Honing-mosterddressing

1 el grove mosterd
1 el Dijon mosterd
1 el heldere honing
1 el citroensap of witte wijnazijn
4 el olijfolie
zout en peper


Pestovinaigrette

2 á 3 el witte wijnazijn
2 tl pesto
75 ml olijfolie
zout en peper


Oosterse dressing

1 el mosterd
1 el Japanse sojasaus
1 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
1 el sesamolie
zout en peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender of garde

Bereidingswijze

zie bij ingredienten!

Bron

saladesenzo.nl

Serveertip

Goede tip van Roger!(dank je wel):
azijn mosterd vinaigrette vooral niet schudden. Eerst de mosterd in de azijn oplossen, dan de olie erbij en voorzichtig omscheppen zodat het niet echt mengt, maar een beetje door elkaar gaat. De olie moet zichtbaar blijven.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ruthbrock avatar

Doorsturen

Home Recepten