De 10 lekkerste simpele dressings
- Internationaal, Salade
- 0-10 min.
Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.
Ingrediënten
Vinaigrette met witte wijnazijn en honing
6 el olijfolie
2 el witte wijnazijn
1 tl honing
zout en peper
Citroenvinaigrette
2 el citroensap
5 el olijfolie
zout en peper
Basilicumdressing met pijnboompitten
2 el balsamicoazijn
5 el olijfolie
1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt
1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt
zout en peper
Vinaigrette met mosterd
6 el olijfolie
2 el Dijon mosterd
2 el rode of witte wijnazijn
zout en peper
Dressing van limoensap en koriander
2 el limoensap
3 el verse koriander, fijngehakt
125 ml olijfolie
1 el witte wijnazijn
Yoghurtdressing
150 ml yoghurt
2 el witte wijnazijn
1 el verse munt, fijngehakt
1 el verse peterselie, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
Blauwe-kaasdressing
75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort)
1 teentje knoflook, geperst
225 ml zure room of dikke yoghurt
1 el witte wijnazijn
2 el verse peterselie, fijngehakt
versgemalen zwarte peper
Honing-mosterddressing
1 el grove mosterd
1 el Dijon mosterd
1 el heldere honing
1 el citroensap of witte wijnazijn
4 el olijfolie
zout en peper
Pestovinaigrette
2 á 3 el witte wijnazijn
2 tl pesto
75 ml olijfolie
zout en peper
Oosterse dressing
1 el mosterd
1 el Japanse sojasaus
1 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
1 el sesamolie
zout en peper
Benodigdheden
blender of gardeBereidingswijze
zie bij ingredienten!
Bron
saladesenzo.nl
Serveertip
Goede tip van Roger!(dank je wel):
azijn mosterd vinaigrette vooral niet schudden. Eerst de mosterd in de azijn oplossen, dan de olie erbij en voorzichtig omscheppen zodat het niet echt mengt, maar een beetje door elkaar gaat. De olie moet zichtbaar blijven.