De 10 lekkerste simpele dressings

  • Internationaal, Salade
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-07-2010

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.

Deel dit recept

Ingrediënten

    Vinaigrette met witte wijnazijn en honing

    6 el olijfolie
    2 el witte wijnazijn
    1 tl honing
    zout en peper


    Citroenvinaigrette

    2 el citroensap
    5 el olijfolie
    zout en peper


    Basilicumdressing met pijnboompitten

    2 el balsamicoazijn
    5 el olijfolie
    1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt
    1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt
    zout en peper


    Vinaigrette met mosterd

    6 el olijfolie
    2 el Dijon mosterd
    2 el rode of witte wijnazijn
    zout en peper


    Dressing van limoensap en koriander

    2 el limoensap
    3 el verse koriander, fijngehakt
    125 ml olijfolie
    1 el witte wijnazijn


    Yoghurtdressing

    150 ml yoghurt
    2 el witte wijnazijn
    1 el verse munt, fijngehakt
    1 el verse peterselie, fijngehakt
    versgemalen zwarte peper


    Blauwe-kaasdressing

    75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort)
    1 teentje knoflook, geperst
    225 ml zure room of dikke yoghurt
    1 el witte wijnazijn
    2 el verse peterselie, fijngehakt
    versgemalen zwarte peper


    Honing-mosterddressing

    1 el grove mosterd
    1 el Dijon mosterd
    1 el heldere honing
    1 el citroensap of witte wijnazijn
    4 el olijfolie
    zout en peper


    Pestovinaigrette

    2 á 3 el witte wijnazijn
    2 tl pesto
    75 ml olijfolie
    zout en peper


    Oosterse dressing

    1 el mosterd
    1 el Japanse sojasaus
    1 el balsamicoazijn
    2 el olijfolie
    1 el sesamolie
    zout en peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender of garde

Bereidingswijze

zie bij ingredienten!

Bron

saladesenzo.nl

Serveertip

Goede tip van Roger!(dank je wel):
azijn mosterd vinaigrette vooral niet schudden. Eerst de mosterd in de azijn oplossen, dan de olie erbij en voorzichtig omscheppen zodat het niet echt mengt, maar een beetje door elkaar gaat. De olie moet zichtbaar blijven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 02-10-2013

hallo lady amerika;dank je wel dat je een reactie achterliet na het meenemen van dit recept. laat het je smaken. groetjes ruth

ladyamerika avatar
ladyamerika 02-10-2013

ziet er allemaal lekker uit neem je recept mee djw

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 06-05-2012

Handig overzicht om even snel een smaak te kiezen. Dank je. Nog een kleine tip: azijn mosterd vinaigrette vooral niet schudden. Eerst de mosterd in de azijn oplossen, dan de olie erbij en voorzichtig omscheppen zodat het niet echt mengt, maar een beetje door elkaar gaat. De olie moet zichtbaar blijven. Groet, Roger

canadutch avatar
canadutch 17-07-2010

Ruth, dit komt goed uit want we maken vaak ons eigen suasjes en dressings. Bedankt voor het plaatsen....Dirk

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten