1. Home
  2. Recepten
  3. Blauwe kaas
  4. De 10 lekkerste simpele dressings

De 10 lekkerste simpele dressings

  • Internationaal, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-07-2010

Ingrediënten



    Vinaigrette met witte wijnazijn en honing

    6 el olijfolie
    2 el witte wijnazijn
    1 tl honing
    zout en peper


    Citroenvinaigrette

    2 el citroensap
    5 el olijfolie
    zout en peper


    Basilicumdressing met pijnboompitten

    2 el balsamicoazijn
    5 el olijfolie
    1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt
    1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt
    zout en peper


    Vinaigrette met mosterd

    6 el olijfolie
    2 el Dijon mosterd
    2 el rode of witte wijnazijn
    zout en peper


    Dressing van limoensap en koriander

    2 el limoensap
    3 el verse koriander, fijngehakt
    125 ml olijfolie
    1 el witte wijnazijn


    Yoghurtdressing

    150 ml yoghurt
    2 el witte wijnazijn
    1 el verse munt, fijngehakt
    1 el verse peterselie, fijngehakt
    versgemalen zwarte peper


    Blauwe-kaasdressing

    75 g blauwe kaas, verkruimeld (bijv. Roquefort)
    1 teentje knoflook, geperst
    225 ml zure room of dikke yoghurt
    1 el witte wijnazijn
    2 el verse peterselie, fijngehakt
    versgemalen zwarte peper


    Honing-mosterddressing

    1 el grove mosterd
    1 el Dijon mosterd
    1 el heldere honing
    1 el citroensap of witte wijnazijn
    4 el olijfolie
    zout en peper


    Pestovinaigrette

    2 á 3 el witte wijnazijn
    2 tl pesto
    75 ml olijfolie
    zout en peper


    Oosterse dressing

    1 el mosterd
    1 el Japanse sojasaus
    1 el balsamicoazijn
    2 el olijfolie
    1 el sesamolie
    zout en peper


Verder heb je nodig


Blender of garde


De 10 lekkerste simpele dressings
De 10 lekkerste simpele dressings

Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zie bij ingredienten!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Goede tip van Roger!(dank je wel):
azijn mosterd vinaigrette vooral niet schudden. Eerst de mosterd in de azijn oplossen, dan de olie erbij en voorzichtig omscheppen zodat het niet echt mengt, maar een beetje door elkaar gaat. De olie moet zichtbaar blijven.

Bron

Saladesenzo.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top