Marsepeintaart

 • Kinderkeuken, Banket
 • 30-60 min.
 • Geplaatst op 16-07-2010
 • Marsepeintaart

  Marsepeintaart

  Marsepeintaart

 • Marsepeintaart

  Marsepeintaart

  Marsepeintaart

leuke manier om samen met je kinderen een feesttaart op tafel te zetten. De marsepein werkt als klei - leuk om mee te kneden en allerlei dingen te verzinnen. Altijd succes!!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
500 gr. Marsepein (van de bakker)
biscuitdeeg -
* 6 eieren
* 180 gr suiker
* 150 gr. bloem
* 30 gr. maizena
* mespuntje zout
===================
aardbeiensaus (Dr. Oetker)
slagroom (geklopt)
abrikozenjam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm (op de foto doorsnede 24 cm)
bakpapier/siliconenmat
deegroller
zeef
rooster
evt. kleurstof

Voorbereiding

start met de biscuitdeeg, de verhouding is altijd: 1 ei : 30 gr suiker: 25 gr bloem : 5 gr maïzena
vet de springvorm in en bestrooi met bloem
verwarm de hete luchtoven voor op 170 graden

Bereidingswijze

mix de eieren, suiker en zout ongeveer 6 minuten op hoge snelheid. spatel er de gezeefde bloem en maïzena er lepel voor lepel door. Let op dat er geen klontjes in blijven zitten. Doe het beslag in de springvorm en zet voor 45 minuten in de oven.
Direct na het bakken de springvorm loshalen, de bodem met het deeg omkeren op een rooster en de bodem met een dunne spatel loshalen. Nadat het goed is afgekoeld de deeg met een draad in drie lagen snijden. De onderste laag voorzien van de aardbeiensaus, doe de tweede laag erop en besmeer deze met een dikke laag slagroom. Sluit af met de bovenkant en besmeer met de abrikozenjam ook aan de zijkanten, dit werkt als een soort lijm voor de marsepein. Meng de marsepein met een kleurstof, bestrooi de siliconen mat met poedersuiker en druk de bal marsepein plat hierin, bestrooi ook de bovenkant met poedersuiken en rol het rond tot 3 mm dikte, snijd de rand tot 3 cm in rondom ongeveer 6 a 8 keer (dit valt over de zijkant). Rol de marsepein om de deegroller en rol het af boven de taart. Snijd de overtollige randen eraf. Versier naar wens.

Serveertip

De versiering op de marsepein blijft het beste zitten met de abrikozenjam. Maak van verschillende kleuren allerlei versieringen, bijvoorbeeld alle soorten fruit, of verschillende bloemen, beestjes als spinnen (voor haloween)of vlinders, voetbalveld, mickey mouse, etc.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

iloleka avatar
iloleka 09-02-2013

Hallo Willy, de taart ziet er prachtig uit. Ik wil graag weten hoe groot de doorsnede is van de springvorm die je hebt gebruikt. Mijn zoon wil de taart maken voor zijn klasgenoten. Alvast bedankt. Groeten, Ilona

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten