Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Marsepeintaart

Marsepeintaart

Door: willy_u

  • Kinderkeuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-07-2010

Ingrediënten 12 personen


500 gr. Marsepein (van de bakker)
biscuitdeeg -
* 6 eieren
* 180 gr suiker
* 150 gr. bloem
* 30 gr. maizena
* mespuntje zout
===================
aardbeiensaus (Dr. Oetker)
slagroom (geklopt)
abrikozenjam


Verder heb je nodig


Springvorm (op de foto doorsnede 24 cm)
bakpapier/siliconenmat
deegroller
zeef
rooster
evt. kleurstof

marsepeintaart

marsepeintaart gemaakt door Casper en Robin :>)

Halloweentaart

Ook leuk in een versie voor Halloween...


Leuke manier om samen met je kinderen een feesttaart op tafel te zetten. De marsepein werkt als klei - leuk om mee te kneden en allerlei dingen te verzinnen. Altijd succes!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Start met de biscuitdeeg, de verhouding is altijd: 1 ei : 30 gr suiker: 25 gr bloem : 5 gr maïzena
vet de springvorm in en bestrooi met bloem
verwarm de hete luchtoven voor op 170 graden

Bereidingswijze

Mix de eieren, suiker en zout ongeveer 6 minuten op hoge snelheid. spatel er de gezeefde bloem en maïzena er lepel voor lepel door. Let op dat er geen klontjes in blijven zitten. Doe het beslag in de springvorm en zet voor 45 minuten in de oven.
Direct na het bakken de springvorm loshalen, de bodem met het deeg omkeren op een rooster en de bodem met een dunne spatel loshalen. Nadat het goed is afgekoeld de deeg met een draad in drie lagen snijden. De onderste laag voorzien van de aardbeiensaus, doe de tweede laag erop en besmeer deze met een dikke laag slagroom. Sluit af met de bovenkant en besmeer met de abrikozenjam ook aan de zijkanten, dit werkt als een soort lijm voor de marsepein. Meng de marsepein met een kleurstof, bestrooi de siliconen mat met poedersuiker en druk de bal marsepein plat hierin, bestrooi ook de bovenkant met poedersuiken en rol het rond tot 3 mm dikte, snijd de rand tot 3 cm in rondom ongeveer 6 a 8 keer (dit valt over de zijkant). Rol de marsepein om de deegroller en rol het af boven de taart. Snijd de overtollige randen eraf. Versier naar wens.

Serveertip

De versiering op de marsepein blijft het beste zitten met de abrikozenjam. Maak van verschillende kleuren allerlei versieringen, bijvoorbeeld alle soorten fruit, of verschillende bloemen, beestjes als spinnen (voor haloween)of vlinders, voetbalveld, mickey mouse, etc.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willy_u
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top