De lekkerste (basic) huzarensalade
- Nederlands, Buffet
- 60-120 min.
Onze meest favoriete huzarensalade zonder "ondergedompeld" te zijn in te veel mayonaise, etc. Eigenlijk heb je de salade zo in elkaar gedraaid, alleen het snijden kost even wat tijd. Je kunt naar eigen smaak nog van alles toevoegen ..
Ingrediënten 4 personen
300 gram vastkokende aardappels4 middelgrote augurken
1 ui
200 gram runderlappen
20 gram bakboter
150 ml runderbouillon
Voor de dressing
1 eetlepel witte wijnazijn
1 theelepel pittige mosterd
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel hot ketchup
3 eetlepels olijfolie
1 halve theelepel suiker
1 theelepel dragon
zout en peper naar smaak
Voorbereiding
Zet een pan met water op
Schil de aardappels en halveer ze
Voeg ze toe aan het kokende water en kook ze voor ongeveer 10 minuten of totdat ze beetgaar zijn
Giet ze af en laat helemaal afkoelen
Snijd het rundvlees in kleine blokjes
Verwarm de boter in een pan en bak de stukjes in 3 à 5 minuten op middelhoog vuur
Voeg de bouillon toe, draai het vuur laag en laat 25 minuten zachtjes koken
Pel de ui en snijd hem heel erg fijn
Bereidingswijze
Snijd de afgekoelde aardappels in kleine blokjes
Het makkelijkste is om de aardappel eerst in schijven te snijden en deze vervolgen op te delen in blokjes
Doe het gekookte rundvlees in de keukenmachine en meng het fijn
Meng het vlees met de aardappelstukjes en de fijngesneden ui
Snijd de augurken fijn en meng ze met het aardappel-/rundvleesmengsel
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar
Verdeel de dressing over de salade
Laat minstens 1 uur in de koelkast koud worden
Bron
http://yummyinmytummy.nl/diner/salade/huzarensalade/
Serveertip
Houd de ingrediënten voor de dressing/saus goed in de gaten .. het moet niet doordrenkt worden in de dressing/saus