Pilaf met perziken.

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-07-2010
  • Pilaf met perziken.

    Pilaf met perziken.

    Pilaf met perziken.

Ik heb dit recept ooit van een schoonzus gekregen en later las ik ergens dat het Amerikaans was. Er worden ook weleens champignons aan toegevoegd. Ik heb wel zelf de kruiden erbij verzonnen. Dit geeft er een oosters tintje aan. Ook kun je de saus wat zoetzuur maken

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g kipfilet, kipkruiden,
5- kruidenpoeder, ketoembar,
gemberpoeder
1 blik perziken,
1 blikje tomatenpuree,
1 bouillontablet,
5 eetl ketjap, ,
1 ui,
2 tenen knoflook,
beetje maïzena,
olie,
rijst,
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok, roerbaklepel, mes voor de kip, mes voor ui en een mes voor de perziken te snijden, pan voor de rijst

Voorbereiding

kipfilet in blokjes snijden, ui snipperen, perziken in blokjes snijden. Het vocht van de perziken opvangen en verdubbelen met water.

Bereidingswijze

• Kruid de kipstukjes met de kipkruiden
• Bak de kip even aan, en doe de ui, knoflook
erbij en iets van de ketjap, laat dit even lekker bakken.
• Doe dan de tomatenpuree erbij en roer even door.
• Doe dan het perziksap met water,
de maïzena (of aardappelzetmeel), erbij en de bouillontablet
goed roeren en laat dit alles even zachtjes sudderen.
• Op het laatst de perzikblokjes even mee warmen.
• Breng het op smaak met de kruiden en de rest van de ketjap.

Bron

Gekregen en met een eigen variatie aan kruiden

Serveertip

Lekker met rijst en sla met komkommer

Laatste reacties

kooktgraag avatar
kooktgraag 13-07-2010

Hier op Smulweb staat ook nog een Californische Pilaf en dan met champignons

Willibald59 avatar
Willibald59 13-07-2010

Hallo "kooktgraag", Volgens mij komt Pilav oorspronkelijk uit[Centraal?-] Azië. Als ik het goed heb is Pilav het Turkse woord voor rijst. Ook in Noord-India, maar dan als Pilao gespeld. [en Amerika is natuurlijk de smeltkroes van héél veel verschillende culturen geworden]. Het vijf-kruiden-poeder ken ik bijvb. als typisch Chinees.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten