Pittige chorizo zelf maken
- > 120 min.
- Geplaatst op 13-07-2010
Ik was aan experimenteren met het maken van Chorizo.
Deze worst kan jij al binnen 3 dagen eten.
Sommige mensen hebben een voorkeur voor pittig eten. Vandaar dat ik een milder soort en een pittige soort Chorizo maken.
Op de fotos kan de werkwijze ook goed gevolgd worden.
Bij deze Chorizo heb jij geen varkensdarm en worst stopper nodig.
Wel een keukenmachine of twee scherpe koksmessen.
Ingrediënten
500 g varkensvlees, in blokjes van 3 cm gesneden60 ml appelazijn of witte azijn
2 e chili poeder
1 e pittige paprikapoeder
1 t suiker,
1 t gemalen oregano
vol t zout
1 el komijn
2 teentjes knoflook, fijn
1 e olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1051,72 kcal |
Koolhydraten | 12,24 g |
Eiwitten | 104,46 g |
Vetten | 62,57 g |
Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten goed en maakt er gehakt van in de keukenmachine.
2. Vorm worsten van gehakt en plaats voor tenminste 2 dagen in koelkast voor de smaak om goed door te werken.
3. Bereid worst erna als met Chorizo die warm verwerkt worden of volgt een gewone worst bereidingswijze.
Serveertip
Op de foto stopte ik het in darm, maar zoals ik zei, het kan ook zonder darm.
Zien ook mijn recepten: Zelf chorizo maken en 2 soorten chorizo tapas
Laatste reacties
Lijkt me erg lekker!
bedankt!!!!!!!!!!!!!