Pittige chorizo zelf maken

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-07-2010
  • Pittige chorizo zelf maken

    Pittige chorizo zelf maken

    Pittige chorizo zelf maken

  • Pittige chorizo zelf maken

    Pittige chorizo zelf maken

    Pittige chorizo zelf maken

  • Pittige chorizo zelf maken

    Pittige chorizo zelf maken

    Pittige chorizo zelf maken

Ik was aan experimenteren met het maken van Chorizo.
Deze worst kan jij al binnen 3 dagen eten.
Sommige mensen hebben een voorkeur voor pittig eten. Vandaar dat ik een milder soort en een pittige soort Chorizo maken.
Op de fotos kan de werkwijze ook goed gevolgd worden.


Bij deze Chorizo heb jij geen varkensdarm en worst stopper nodig.
Wel een keukenmachine of twee scherpe koksmessen.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g varkensvlees, in blokjes van 3 cm gesneden
60 ml appelazijn of witte azijn
2 e chili poeder
1 e pittige paprikapoeder
1 t suiker,
1 t gemalen oregano
vol t zout
1 el komijn
2 teentjes knoflook, fijn
1 e olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1051,72 kcal
Koolhydraten 12,24 g
Eiwitten 104,46 g
Vetten 62,57 g

Bereidingswijze

1. Meng alle ingrediënten goed en maakt er gehakt van in de keukenmachine.
2. Vorm worsten van gehakt en plaats voor tenminste 2 dagen in koelkast voor de smaak om goed door te werken.
3. Bereid worst erna als met Chorizo die warm verwerkt worden of volgt een gewone worst bereidingswijze.

Serveertip

Op de foto stopte ik het in darm, maar zoals ik zei, het kan ook zonder darm.
Zien ook mijn recepten: Zelf chorizo maken en 2 soorten chorizo tapas

Laatste reacties

jikke2 avatar
jikke2 12-07-2013

Lijkt me erg lekker!

elleniscooking avatar
elleniscooking 08-02-2012

bedankt!!!!!!!!!!!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten