1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Granité: van rode bessen en frambozen

Granité: van rode bessen en frambozen

Door: planco

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-07-2010

Ingrediënten 6 personen


250 g rode bessen
250 g frambozen
20 cl water
150 g kristalsuiker
40 cl mousserende wijn (Crémant, Cava, Spumante.)


Verder heb je nodig


Hoge glazen

Granité: van rode bessen en frambozen
Granité: van rode bessen en frambozen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rits de rode bessen van de steeltjes. Breng water met de suiker aan de kook. Voeg de bessen en de frambozen toe en laat afkoelen. Roer de mousserende wijn door het fruitmengsel. Giet dat mengsel over in een metalen kom en zet deze in de diepvriezer.

Bereidingswijze

Roer het mengsel elk half uur met een vorm los tot het volledig door ijskristallen is gevormd.

Serveertip

Serveer in hoge glazen en versier elk glas met een takje rode bessen

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top