Heet weer: bosbessensalade met abrikozen en oude kaas

  • Nederlands, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2010
  • Heet weer: bosbessensalade met abrikozen en oude kaas

    Heet weer: bosbessensalade met abrikozen en oude kaas

    Heet weer: bosbessensalade met abrikozen en oude kaas

super heerlijke (maaltijd) salade, geweldig met heet weer, zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen


    10 gedroogde abrikozen
    1 theelepel mosterd

    1 dl rode port
    1,5 dl druivenpitolie

    1/2 krop eikenbladsla
    1 theelepel honing

    1/2 krop radicchio
    zout

    150 g oude kaas
    versgemalen peper

    trosje blauwe druiven
    150 g bosbessen

    3 eetlepels cassislikeur
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender: ruime kom: platte schaal of 4 borden

Voorbereiding


    Voorbereiding
    70 minuten
    Week de abrikozen 1 nacht in water en kook ze circa 10 minuten in het weekvocht. Giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd ze in smalle reepjes en doe ze in een kom, schenk de port erover en laat circa 1 uur intrekken. Giet de abrikozen af. Was en pluk de slasoorten, snijd de radicchio in smalle reepjes. Snijd de oude kaas in blokjes en halveer en ontpit de druiven.

Bereidingswijze


    Klop voor de dressing de likeur, de mosterd, de olie en de honing door elkaar in een blender en breng op smaak met zout en peper. Schep in een ruime kom de kaasblokjes, de bessen (houd er een paar apart), de druiven, de radicchio en de uitgelekte abrikozen door elkaar. Schik de eikenbladsla op een platte schaal of 4 borden en verdeel hierover de kaas-bessensalade, giet de dressing erover en garneer met de apart gehouden bosbessen.

Bron

internet, weet niet meer waar!

Serveertip

heerlijk met een groot vers turks brood of met koude pasta
en met:
Rose dAnjou

Ruby Port

Laatste reacties

snoopcat avatar
snoopcat 18-08-2010

Dat klinkt lekker, dankjewel! Groetjes, Marjolein

pwiggers avatar
pwiggers 09-07-2010

Lijkt me wel wat Ruth, neem ik graag van je mee. Staat nu in mijn kookboek en ga dit gauw eens maken. Groetjes, Petra

pihoon avatar
pihoon 09-07-2010

Heb net je recept favoriet gezet. Het ziet er fantastisch uit, de kleuren zullen heel mooi zijn. Ik ga het gauw proberen. Grt, Pihoon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten