1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Zalm
  5. Roerei in een zalm jasje

Roerei in een zalm jasje

  • Afrikaans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2010

Ingrediënten 4 personen


500 g gerookte zalm
8 eieren
1 e bieslook, fijn
zout
zwarte peper
30 g koud boter in blokjes gesneden
2 Engelse muffins horizontaal doorgesneden of wittebrood geroosterd rondjes zo groot als een beschuit
100 g rucola
1 e olijfolie
1 t rode wijnazijn
bieslook of kaviaar voor garnering


Roerei in een zalm jasje
Roerei in een zalm jasje

Wil jij een keer echt chic jou gasten een ontbijt of brunch of lunch aanbieden, dan is deze een ideaal gerechtje ervoor. Romige roerei wat in gerookte zalm is toegedraaid en op Engelse geroosterde muffins of rondjes beboterde toast word geserveerd. Een goede vervanger voor zalm is kwaliteit achterham.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Vet met boter in 4 schaaltjes met een inhoud van 175 ml elk.
2. Voer dit uit met zalm en laat zalm iets over randen hangen.
3. Klopt eieren en bieslook in een meng kom en breng op smaak met zout en peper.
4. Verhit een 1/3 van boter in een koekenpan over lage hitte.
5. Voeg ei-mengsel toe en roer dit met een houten lepel met een platte einde.
6. "Schraap" steeds de natte ei door rest van ei.
7. Voeg overige blokjes boter toe en roer verder tot de ei massa romig is.
8. Precies voor ei is gestold haalt jij de koekenpan van hitte en roer verder tot nog iets nat. (de hitte van ei maak het van vuur zelf verder gaar)
9. Schep roerei terwijl het nog warm is in de schaaltjes met zalm en vouw overhangende zalm over roerei.
10. Rooster muffins en smeer met boter en plaats muffins met boter kant naar onder op de zalm schaaltjes.
11. Keer dit op 4 bordjes om en garneer elk gerechtje met fijn bieslook of kaviaar bovenop.
12. Meng olijfolie en rode wijnazijn en meng dit door rucola bladeren en verdeel deze om elk gerechtje. (over rucola kan ook nog zalm eitjes verdeeld worden)

Bron

Idee komt uit Zuid-Afrika



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top