1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Notenbrood

Notenbrood

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-07-2010

Ingrediënten 16 personen


1 pond zelfrijzend bakmeel/snufje zout/150 gram rietsuiker/1 theelepel kaneel/bakje notenmix (ongezouten) à 175 gram van AH/250 gram biologische rozijnen van AH/flinke scheut whisky of rum/ca. 2 bekers lauwe melk


Verder heb je nodig


Broodbakblik


Verrukkelijk notenbrood dat zonder boter is bereid

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de rozijnen in de whisky of rum. Verwarm de oven voor op 175 gr.C

Bereidingswijze

Vermeng eerst het zelfrijzend bakmeel met het zout en de suiker en de kaneel.
Voeg daarna de geweekte rozijnen met het vocht en de notenmix toe.
Roer alles met een houten lepel stevig door terwijl je steeds een beetje lauwe melk toevoegt, net zoveel tot het een smeuiig deeg is.
Bak het brood ca. 1 uur à 5 kwartier in de oven tot het goudbruin en gaar is.

Serveertip

Heerlijk met een beetje roomboter besmeerd!

Bron

Van een vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top