Chow mein

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2010

Klassiek chinees recept voor roergebakken mie. Er is geen vast recept, je kan naar eigen inzicht varieren met vlees, vis of groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 g kipfilet, in fijne reepjes van 5 cm (of tofu,
3-4 eetlepels lichte soja saus. (deze is smaakbepalend, ik zelf neem meestal kikkoman, of soyu uit de natuurwinkel Deze is wat minder zout,
3 el droge sherry,
2 eetlepels sesamolie,
Schepje sambal (of gemalen peper zoals het recept suggereert),
250 g eiermie,
3 eetl arachideolie (=pindaolie, maar je kan ook een andere vrij smaakloze olie pakken. Geen olijfolie),
2 tenen knoflook (gehakt),
50 g sugarnaps gehalveerd (recept voegt peultjes toe),
1 struik Paksoi (eventueel shanghai, die is wat steviger),
4 lente-uitjes in stukjes van 3 cm (of bosuitjes, of eventueeel heel dunne prei),
50 g rauwe ham in reepjes, Mespunt suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng de kipreepjes in een kom met 2 eetl sojasaus, 2 eetl sherry, 1 el sesamolie en een thel sambal. Laat de kip (of tofu) +- 15 min. Marineren.
2.Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie in een vergiet af onder koud stromend water en meng er 1 el sesamolie door.
3. Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 el arachideolie toe. Laat de olie heet worden en schep de reepjes kip erdoor. (De marinade zoveel mogelijk niet meebakken anders kook je de reepjes en worden ze dus niet lekker knapperig, de marinade kun je bij stap 5 toevoegen, maar zorg er dan wel voor dat je het goed verhit, want er heeft rauwe kip in gezeten) . Roerbak de reepjes tot ze gaar zijn en schep ze op een bord.
4. Verhit opnieuw 2 el arachide olie. Bak hierin de knoflook tot deze gaat geuren. Schep de sugarnapser rauwe ham erdoor. Een paar minuten bakken en dan de paksoi en de lente-ui toevoegen.
5. Schep de mie en 1 el sherry, 1-2 el sojasaus en een mespuntje suiker door de groente en roerbak ongeveer 2 min. Schep de kipreepjes erdoor en roerbak het gerecht in nog 3 tot 4 minuten gaar.
Kcal p.p.: 450

Bron

Tip Culinair Nieuwe klassiekers, de populairste gerechten aller tijden, extra uitgave bij TIP culina

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten