Hartige taart met broccoli, tomaat en feta

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-07-2010

Lekkere hartige taart, zowel met vlees als vegetarisch te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 broccoli, 1 ui, 2 tomaten, 50 gr feta, 1 el boter, 150 gr gehakt, 5 plakjes hartige taartdeeg, 4 eieren, 2 el (soja)melk 2 el italiaanse kruiden, peper/zout, olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 394,31 kcal
Koolhydraten 21,77 g
Eiwitten 21,98 g
Vetten 22,86 g
Benodigdheden
Ovenschaal

Voorbereiding

Ui, tomaat en feta fijnsnijden, broccoli in roosjes snijden, gehakt kruiden met peper en zout.

Bereidingswijze

1. Verhit olijfolie in de pan. Fruit de ui en voeg vervolgens het gehakt toe. Bak dit tot het gaar is. Zet hierna het vuur uit.
2. Stoom/kook ondertussen de broccoli 10 minuten.
3. Vet de ovenschaal in met boter. Bekleed de ovenschaal met 4 plakken hartige taartdeeg.
4. Leg het gehakt op het deeg.
5. Leg hier de brocolli overheen.
6. Leg hier de tomaat en feta op.
7. Klop de eieren los in een bakje en voeg de melk, italiaanse kruiden en peper/zout toe. Giet het eimengsel over de taart.
8. Snij het overige plakje hartige taartdeeg in reepjes van ong 1 cm. Leg dit over de taart heen.

Serveertip

Voor grote eters: lekker met een frisse salade.

De broccoli is te vervangen door andere groenten als courgette.

Laatste reacties

Guan72 avatar
Guan72 09-12-2011

Hallo, klinkt goed, maar hoe lang zet je de taart in de oven en op welke temperatuur? Groet!

GG69 avatar
GG69 20-12-2010

Lijkt mij een heel erg lekker recept en heb hem meegenomen om het eens uit te gaan proberen. Bedankt hoor!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten