Cevapcici (pittige gehaktrolletjes)
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 personen
750 g gehakt (half-om-half)1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 theel. paprikapoeder
2 eetl. fijngehakte peterselie
2 theel. fijngehakte
(gedroogde) munt
1 ei, losgeklopt
1 beschuit, verkruimeld
zout en peper
2 eetl. olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 523,85 kcal |
Koolhydraten | 4,89 g |
Eiwitten | 38,46 g |
Vetten | 38,70 g |
Voorbereiding
Doe het gehakt in een kom. Meng met vochtig gemaakte handen de ui, knoflook, het paprikapoeder, de peterselie en munt, het ei, de beschuit en zout en peper naar smaak door het gehakt. Vorm van het gehaktmengsel rolletjes van ca. 8 cm. lang en met een middellijn van 2 cm. Laat de afgedekte rolletjes een half uur rusten en op smaak komen.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak of gril de cevapcici in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Draai ze tijdens deze bereiding regelmatig om.
Tip:
Serveersuggestie: Eet bij dit gerecht tuinbonen gemengd met bulghur of gele rijst
Bron
internet