Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pesto
  6. Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl

Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl

Door: gerbendehamer

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2010

Ingrediënten 4 personen


- 500 gram penne
- 250 gr. gerookte spekjes
- 3/4 potje groene pesto
- 300 gram kipfilet
- kipkruiden (zonder zout) en/of peper
- ui
- bakje champions
- 2 blokjes kippenboullion
- 300ml water
- zak rucola sla
- 250 ml creme fraise
- zakje geraspte parmezaanse kaas


Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl
Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl
Smult 5 recept

Pestopenne recept uit Smult 5

Pestopenne recept uit Smult 5
Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl
Groene pesto penne met uitgebakken spekjes, kip en rucola sl

Heerlijke groene pesto pasta met uitgebakken spekjes, kip en rucola sla.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kip, ui en champions.

Bereidingswijze

Kook de pennen zoals vermeld op de verpakking.

Bak de kip (met de kruiden) op hoog vuur zodat het mooi bruin wordt, voeg dan de gesneden ui en champions toe. Ondertussen op een ander vuur de spekjes uitbakken in een Koekenpan.
Warm het water met de boullionblokjes, creme fraise en de groene pesto in een pannetje op tot het bijna kookt.

Als alles klaar is kunnen de penne, de kip, het pestomengsel en de uitgebakken spekjes samengevoegd worden. Voeg als laatst, als de pan van het vuur is de zak rucola sla toe en roer het geheel goed door. De combinatie is echt heerlijk...

Serveertip

De gewenste hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas kan iedereen zelf over zijn eten strooien.



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerbendehamer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top