
- 500 gram penne
- 250 gr. gerookte spekjes
- 3/4 potje groene pesto
- 300 gram kipfilet
- kipkruiden (zonder zout) en/of peper
- ui
- bakje champions
- 2 blokjes kippenboullion
- 300ml water
- zak rucola sla
- 250 ml creme fraise
- zakje geraspte parmezaanse kaas
Heerlijke groene pesto pasta met uitgebakken spekjes, kip en rucola sla.
Snij de kip, ui en champions.
Kook de pennen zoals vermeld op de verpakking.
Bak de kip (met de kruiden) op hoog vuur zodat het mooi bruin wordt, voeg dan de gesneden ui en champions toe. Ondertussen op een ander vuur de spekjes uitbakken in een koekenpan.
Warm het water met de boullionblokjes, creme fraise en de groene pesto in een pannetje op tot het bijna kookt.
Als alles klaar is kunnen de penne, de kip, het pestomengsel en de uitgebakken spekjes samengevoegd worden. Voeg als laatst, als de pan van het vuur is de zak rucola sla toe en roer het geheel goed door. De combinatie is echt heerlijk...
De gewenste hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas kan iedereen zelf over zijn eten strooien.
lenibreen836 10-01-2021
Inmiddels een aantal keer gemaakt en ook met vrienden en ouders gegeten iedereen vind de pasta super lekker
katjavanderheijden319 11-07-2019
TE lekker!
Pieterostendorf 02-09-2017
In 1 woord super!!!
thea24 03-08-2017
lijkt me zo lekker en de reactie zijn ook geweldig '
Klaasbaas1983 26-04-2015
Al meerdere malen gemaakt en gedeeld met vrienden! Heerlijk! Alleen doe ik er wat minder pesto in om het wat minder zout te maken.