1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. `Pikante Kippenvleugels aan Spies met Verkoelende Komkommers

`Pikante Kippenvleugels aan Spies met Verkoelende Komkommers

Door: planco

  • Nederlands,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2010

Ingrediënten 4 personen


24 kippenvleugels
16 lange houten spiesen

Voor de M a r i n a d e :

1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
1 mespunt knoflookpoeder
1 mespunt chilipoeder
1 tl zout
2 el olijfolie
1/2 uitgeknepen citroen

Voor de S a l a d e :

2 komkommers
2 takjes munt, alleen de blaadjes
4 el dikke yoghurt
zout en peper


Verder heb je nodig


16 lange houten spiesen

`Pikante Kippenvleugels aan Spies met Verkoelende Komkommers
`Pikante Kippenvleugels aan Spies met Verkoelende Komkommers

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng goed. Leg de kippenvleugels in de marinade en meng met de handen zo goed dat alle kippenvleugels een kleurtje hebben. Dek af en zet een uurtje op een koele plek.


Was de komkommers goed en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijst met een lepel en schaaf het vruchtvlees met een kaasschaaf of dunschiller in lange slierten.

Bereidingswijze

Snijd de munt in reepjes. Vermeng de yoghurt met de munt, zout en peper en de komkommerslierten. Laat op smaak komen in de koelkast.


Rijg steeds 3 kippenvleugels aan een spiesje en steek er een tweede spiesje naast voor de stevigheid. Maak zo 8 spiesjes en bak ze op de barbecue of onder een hete grill gaar.

Serveertip

Let wel, kip moet helemaal gaar worden. Om te zorgen dat de kip aan de buitenkant niet verbrandt, is het aan te raden om ze op een stuk aluminiumfolie te leggen

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top