1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Witlof
  5. Witlofschotel
  6. Witlofschotel met mascarpone en ham

Witlofschotel met mascarpone en ham

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-2010

Ingrediënten 4 personen


1 eetl. boter
6 stronkjes witlof, gehalveerd,
kern verwijderd
300 ml groentebouillon
1 theel. gedroogde tijm
100 g mascarpone
6 plakjes Italiaanse rauwe ham
zout en versgemalen peper
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas



Witlofschotel met mascarpone en ham
Witlofschotel met mascarpone en ham
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vet een ovenschaal in met een beetje
boter. Verwarm de rest van de boter in
een pan en laat de witlof hierin een
paar minuten zachtjes om en om bakken.
Giet de bouillon erbij en laat de
witlof zonder deksel op de pan in
10 minuten beetgaar worden.
Schep de witlof uit de bouillon en laat
goed uitlekken. Kook ondertussen de
bouillon verder in tot de helft over is
en roer de tijm en mascarpone erdoor.
Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereidingswijze

Rol steeds 2 halve stronkjes in
1 plak ham en leg ze in de ovenschaal.
Breng de mascarponesaus
op smaak met zout en peper en
giet dit over de rolletjes. Bestrooi
met de kaas en bak in circa 15
minuten bruin.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Internet



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top