Salade périgourdine (gemengde salade met walnoten en
- Frans, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 26-06-2010
In de Perigord wordt deze frisse salade met walnoten vaak geserveerd met eendenmaagjes of plakjes ganzenleverpaté en gerookte eendenborstfilet..
Ingrediënten 4 personen
1/2 krop frisee (krulandijvie)50 g rucola
50 g veldsla
1 teen knoflook
1 1/2 el witte-wijnazijn
5 el walnotenolie
mespunt dijonmosterd
zout, versgemalen peper
75 g walnoten, grof gehakt
100 g geitenkaas in 4 plakjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 312,48 kcal |
Koolhydraten | 1,31 g |
Eiwitten | 11,10 g |
Vetten | 28,84 g |
Bereidingswijze
Was de slasoorten, slinger ze droog en scheur de frisee in kleinere stukjes. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Pers de knoflook uit boven een slaschaal. Voeg de azijn, olie en mosterd toe en klop alles in de kom tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de slasoorten en noten luchtig door de dressing en verdeel de salade over 4 borden. Leg de geitenkaasjes op de bakplaat en laat ze vlak onder de grill in enkele seconden iets smelten en kleuren. Schep de kaasjes met een pannenkoekmes op de salade en serveer direct.
Bron
Tip 5 Frankrijk special blz 45
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties