Kipsalade met kerrie-kaasdressing

  • Fusion, Salade
  • 20-30 min.
  • Kipsalade met kerrie-kaasdressing

    Kipsalade met kerrie-kaasdressing

    Kipsalade met kerrie-kaasdressing

  • Kipsalade met kerrie-kaasdressing

    Kipsalade met kerrie-kaasdressing

    Kipsalade met kerrie-kaasdressing

  • Kipsalade met kerrie-kaasdressing

    Kipsalade met kerrie-kaasdressing

    Kipsalade met kerrie-kaasdressing

geen vega salade, maar een bijna maaltijd salade voor de hollandse zomer

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 g kipfilet
1/2 theel. paprikapoeder
versgemalen peper en zout
250 g sperziebonen
1 eetl. olijfolie
1 rode paprika
1 gele paprika
1 krop botersla of eikenbladsla
50 g cashewnoten
voor de dressing:
1 teentje knoflook
200 g verse kaas zoals ricotta of hüttenkäse
50 ml melk (Melkan)
1/2 theel. kerriepoeder
2 eetl. citroensap
3 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan
koekenpan
schaal

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in smalle reepjes of kleine blokjes. Bestrooi ze met paprikapoeder, peper en zout.
Haal de sperziebonen af,wassen en halveer ze. Kook ze in water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Verhit de olie en bak hierin de kipfilet in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin. Snijd intussen en was de paprikas, zonder zaadjes, in smalle reepjes of kleine blokjes.
Was de sla en laat goed uitlekken.
Pel de knoflook.
Rooster de noten in een droge hete koekenpan.

Bereidingswijze

Leg de sla in een schaal. Meng de kaas met de melk. Pers het teentje knoflook erboven en voeg kerriepoeder, citroensap en de peterselie toe. Verdeel de kip, paprika en sperziebonen over de sla en giet de dressing erover. Strooi de noten erover.
Variatie:
In plaats van sperziebonen zijn peultjes ook heel lekker.
De kipfilet kunt u vervangen door kalkoenfilet of varkensfricandeau.

Bron

boodschappen

Serveertip

Wijnadvies:
Verrassend met een fris, wit biertje, klassieker met een volle Elzasser gewurztraminer of een Côtes de Provence rosé.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjaerich avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten