Kipsalade met kerrie-kaasdressing
- Fusion, Salade
- 20-30 min.
geen vega salade, maar een bijna maaltijd salade voor de hollandse zomer
Ingrediënten 4 recipe.people
400 g kipfilet1/2 theel. paprikapoeder
versgemalen peper en zout
250 g sperziebonen
1 eetl. olijfolie
1 rode paprika
1 gele paprika
1 krop botersla of eikenbladsla
50 g cashewnoten
voor de dressing:
1 teentje knoflook
200 g verse kaas zoals ricotta of hüttenkäse
50 ml melk (Melkan)
1/2 theel. kerriepoeder
2 eetl. citroensap
3 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)
Benodigdheden
kookpankoekenpan
schaal
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in smalle reepjes of kleine blokjes. Bestrooi ze met paprikapoeder, peper en zout.
Haal de sperziebonen af,wassen en halveer ze. Kook ze in water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Verhit de olie en bak hierin de kipfilet in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin. Snijd intussen en was de paprikas, zonder zaadjes, in smalle reepjes of kleine blokjes.
Was de sla en laat goed uitlekken.
Pel de knoflook.
Rooster de noten in een droge hete koekenpan.
Bereidingswijze
Leg de sla in een schaal. Meng de kaas met de melk. Pers het teentje knoflook erboven en voeg kerriepoeder, citroensap en de peterselie toe. Verdeel de kip, paprika en sperziebonen over de sla en giet de dressing erover. Strooi de noten erover.
Variatie:
In plaats van sperziebonen zijn peultjes ook heel lekker.
De kipfilet kunt u vervangen door kalkoenfilet of varkensfricandeau.
Bron
boodschappen
Serveertip
Wijnadvies:
Verrassend met een fris, wit biertje, klassieker met een volle Elzasser gewurztraminer of een Côtes de Provence rosé.