1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Tepsi Batenjan - Een heerlijke lams-ovenschotel

Tepsi Batenjan - Een heerlijke lams-ovenschotel

Door: planco

  • Mediterraan, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-06-2010

Ingrediënten 4 personen


500 g lamsvlees van de bout of gehakt
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 aubergine
1 courgette
1 rode
1 groene paprika
1 kg vleestomaten
laurier, tijm, peper en zout


Verder heb je nodig


Ovenschaal

Tepsi Batenjan - Een heerlijke lams-ovenschotel
Tepsi Batenjan - Een heerlijke lams-ovenschotel

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het lamsvlees in blokjes snijden of van het gehaktballetjes draaien. In een Braadpan een paar eetlepels olijfolie laten heet worden en hierin het vlees aanbraden en in een ovenschotel doen. Vervolgens de uien bakken en bij het vlees in de ovenschotel doen. Dan achtereenvolgens de in stukje gesneden courgette, aubergine, en de stukjes paprika aanbakken en ook in de ovenschotel leggen

Bereidingswijze

Tenslotte de schijfjes tomaat kort aanbakken en bovenop de groente in de ovenschotel leggen. Tijm, laurier, peper en zout naar smaak toevoegen.
De ovenschotel in een voorverwarmde oven op 220° C nog een uurtje laten sudderen.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top