1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Iraanse keuken
  5. Motanjen khoreshe (Perzische vleesballetjes met vruchten)

Motanjen khoreshe (Perzische vleesballetjes met vruchten)

Door: planco

  • Iraans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-06-2010

Ingrediënten 4 personen


500 g mager lamsgehakt
2 gesnipperde uien
¼ theelepel zout
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels olie
½ l runderbouillon
¼ kop gele spliterwten (een nacht geweekt en daarna uitgelekt)
½ kop fijngehakte amandelen
½ kop fijngehakte pistachenoten
125 g gedroogde, gehakte abrikozen
125 g gedroogde, gehakte pruimen


Motanjen khoreshe (Perzische vleesballetjes met vruchten)
Motanjen khoreshe (Perzische vleesballetjes met vruchten)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de amandelen en de pistaches niet te fijn.
Doe het gehakt, de ui, zout en peper in een kom.
Meng alles goed door elkaar en vorm van het mengsel balletjes.
Bak die in 2 eetlepels olie mooi bruin.
Doe de bouillon met de geweekte spliterwten erbij en breng het geheel aan de kook.
Zet het vuur lager en laat het afgedekt 40 minuten sudderen.

Bereidingswijze

Verhit intussen nog 2 lepels olie in een koekenpan en bak de noten en de gedroogde vruchten lichtbruin.
Doe ze daarna bij de vleesballetjes en laat zonder deksel nog 40 minuten koken.

Serveertip

Breng het gerecht over op een voorverwarmde schaal en dien het op met rijst of gierst.

Bron

Internet



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top