Harissa en tahini gourmet dogs met citroensalsa
- Fusion,
- 20-30 min.
Gourmet "burger" met Noordafrikaanse smaaksensaties: klein beetje tahin, gekarameliseerde licht pittige balsamic uien met een beetje harissa, gegrilde bockwurst en een heerlijke fris tangy citroen-munt-koriander salsa.
Ingrediënten 4 recipe.people
Salsa:rasp van 1 citroen, fijn gehakt
2 el citroensap
5 el verse koriander, fijn gehakt
5 el verse munt, fijngehakt
1/2 tl zout
1 knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie
6 bockwursten
3 uien, in ringen
1 el olijfolie
1 el balsamico
1 tl harissa of een andere hot sauce
gemengde rucola/eikenbladsla
tahin
broodjes, doormidden
Voorbereiding
Gril de worsten in een grilpan, en houd warm.
Bereidingswijze
Carameliseer de uien langzaam in wat olie, zet als ze zoet zijn op het laatst het vuur wat hoger, voeg balsamico toe en wat harisaa en verwarm nog 10 seconden. Laat fakoelen en houd warm.
Salsa: schil de citroen heel dun (zonder het wit) en hak zeer fijn. Maak de salsa met de overige ingredienten.
Gourmet burger: bestrijk de onderkant van het broodje met een klein beetje tahin. Erover: gemengde sla, de worst, erover de uien en maak af met de citroensalsa.
Bron
aangepast uit epicurious.com
Serveertip
Je kunt de salsa ook maken met ingelegde citroenen.