Harissa en tahini gourmet dogs met citroensalsa

  • Fusion,
  • 20-30 min.
  • Harissa en tahini gourmet dogs met citroensalsa

    Harissa en tahini gourmet dogs met citroensalsa

    Harissa en tahini gourmet dogs met citroensalsa

Gourmet "burger" met Noordafrikaanse smaaksensaties: klein beetje tahin, gekarameliseerde licht pittige balsamic uien met een beetje harissa, gegrilde bockwurst en een heerlijke fris tangy citroen-munt-koriander salsa.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Salsa:
rasp van 1 citroen, fijn gehakt
2 el citroensap
5 el verse koriander, fijn gehakt
5 el verse munt, fijngehakt
1/2 tl zout
1 knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie

6 bockwursten

3 uien, in ringen
1 el olijfolie
1 el balsamico
1 tl harissa of een andere hot sauce

gemengde rucola/eikenbladsla
tahin
broodjes, doormidden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Gril de worsten in een grilpan, en houd warm.

Bereidingswijze

Carameliseer de uien langzaam in wat olie, zet als ze zoet zijn op het laatst het vuur wat hoger, voeg balsamico toe en wat harisaa en verwarm nog 10 seconden. Laat fakoelen en houd warm.

Salsa: schil de citroen heel dun (zonder het wit) en hak zeer fijn. Maak de salsa met de overige ingredienten.

Gourmet burger: bestrijk de onderkant van het broodje met een klein beetje tahin. Erover: gemengde sla, de worst, erover de uien en maak af met de citroensalsa.

Bron

aangepast uit epicurious.com

Serveertip

Je kunt de salsa ook maken met ingelegde citroenen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chipotle avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten