Barbeque ribben

  • Nederlands,
  • 30-60 min.

maak de marinade,per kilo vlees:2 zakjes Conimex satemarinade 1/4 ltr ketjap manis(conimex)ruim knoflookpoeder zout peper provencaalse kruiden 2 eetlepels een paar jeneverbessen flink wat boemboe sate een paar theelepeltjes djintan en een eetlepel VE-Tsin alle van conimex plus 1/4 ltr olijfolie en een paar schepjes buisman koffiestroop(voor de kleur later)meng alles goed met een garde en leng de marinade met water aan totdat het vlees onder staat na +/- 6uur marineren;doe de ribben in een pan de marinade erbij en eventueel water en wat ketjap tot alles weer onder staat
breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 45 min trekken dan gas uit en een uur laten staan schep de ribben er uit en koel ze
ze zijn nu gaar en hoeven alleen nog maar even op de BBQ voor een kleurtje en om warm te worden het zelfde kan je ook doen met schouderkarbonade en kippepoten niet te lang garen en goed koelen voor het BBQen
Smakelijk eten
weer een recept van De Paardenslager!
Wie anders!?

Deel dit recept

Ingrediënten
Platte ribben de echte slager weet wat je bedoeld
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan vergiet schuimspaan

Voorbereiding

ribben snijden en marinade maken

Bereidingswijze

koken/trekken +/-45 min

Serveertip

op de BBQ

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paardenslager avatar
paardenslager

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten