Couscous met courgette frittata

 • Vegetarisch,
 • 20-30 min.
 • Geplaatst op 24-06-2010
 • Couscous met courgette frittata

  Couscous met courgette frittata

  Couscous met courgette frittata

 • Couscous met courgette frittata

  Couscous met courgette frittata

  Couscous met courgette frittata

Het is zomers warm dus we gaan massaal aan de BBQ. Maar dat is niet echt duurzaam.. daarom een lekker licht zomers én vegetarisch gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Ingrediënten:
Couscous
Bouillon
1 aubergine
1 rode paprika
Zachte geitenkaas
Rozijnen
Balsamico azijn
Olijfolie

Voor de frittata (2 stuks):
1 courgette
75 gram feta (schapen)kaas
30 gram bloem
1 fijngesneden ui
Rasp van een halve citroen
1 el citroensap
1 ei, licht geklopt
Olijfolie
Zeezout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rasp eerst de courgette, dat kan gewoon met een kaasrasp. Knijp dan de geraspte courgette GOED uit boven de gootsteen. Niet bang zijn om er hard in te knijpen, dat kan gewoon, en als er nog teveel vocht bij de courgette blijft zitten wordt het beslag niet goed. Leg de uitgeknepen courgette opzij.

Voeg in een kom alle ingrediënten behalve de courgette en het ei samen. Verkruimel de feta voor je hem erbij gooit. Meng alles en voeg dan de courgette toe. Weer mengen en tot slot het ei er door roeren. Je krijgt nu een lobbig soort beslag.

Dan de couscous. Snij van de aubergine de kapjes af en snij dan het overgebleven deel van boven naar beneden in een aantal lange plakken van ongeveer een centimeter dik. Bestrijk de plakken met olijfolie en balsamico azijn en bak ze lekker aan in een koekenpan. Aubergine zuigt alle vocht op, dus vaak lijkt het alsof het mis gaat, maar als je wacht en niet al te hoog vuur gebruikt, laten ze de olie ook weer los en komt het helemaal goed.

Snij de paprika in kleine stukjes en bak die mee in de pan met de aubergine. Ik hou er van als de paprika een klein beetje zwartgeblakerd is, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Verhit terwijl de aubergine en paprika in de pan ligt een flinke bodem water in een steelpan. Couscous is heel gemakkelijk, je moet alleen even goed inschatten hoeveel water er bij moet. Dat staat vaak achterop de verpakking, check dat dus eerst even. Wacht tot het water kookt, gooi de couscous erbij en laat het geheel een paar minuten staan, weg van het vuur.

Nu moet je even multitasken. Pak nog een koekepan erbij en verhit een scheutje olie. Lepel een flinke hoop beslag in de koekenpan en druk dat een beetje plat met een spatel. Het bakken van de frittata is echt gemakkelijk. Bak op een gemiddeld vuur tot de frittata in de pan heen en weer schuift als je de pan beweegt, zonder uit elkaar te vallen. Hij moet wel echt een beetje stevig zijn al dan.

Vervolgens gebruik je je beste pannenkoek skills: flip de frittate over door hem in de lucht te gooien! En dan nog even lekker bakken aan de andere kant… klaar! Ondertussen is de couscous ook al klaar voor gebruik, die moet je nog even goed doorroeren, kijken of al het water is opgenomen en zet hem dan nog even op een laag vuurtje met een scheutje olie erbij om goed door te warmen.

Nu kan je het bord opmaken. Roer wat rozijnen en de paprika door de couscous. Leg een hoop couscous op het bord, daar bovenop twee of drie plakken aubergine en verkruimel de geitenkaas hier overheen. Schuif daarnaast de frittata zo uit de pan op het bord: en Bon Appetit!

Bron

http://www.doemaarduurzaam.nl/content/page/couscous-met-courgette-frittata

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten