1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Zalm
  6. avocado charlottes met zalm

avocado charlottes met zalm

  • Multi-cultureel, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-06-2010

Ingrediënten 4 personen


6 plakjes gerookte zalm
ca 4 surimisticks
2 gelatineblaadjes
3 rijpe avocados
1 eetl citroensap
tabasco
zout


Verder heb je nodig


4 kommetjes


Leuk voorgerechtje wat niet veel voorbereiding nodig heeft.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de hartige charlottes ruim van te voren, zodat de vulling van avocado en surimi op kunnen stijven. reken daar minimaal 2 a 21/2 uur voor.
Bekleed de kommetjes met plasticfolie, zodat de timbaaltjes er makkelijk uitgehaald kunnen worden.

Bereidingswijze

Snijdt de plakjes zalm bij en bekleedt de vorpjes hiermee rondom. zet koel.
Snijdt de surimisticks in stukjes.
week de gelatine in koud water.
Neem het vruchtvlees uit de avocados.
Verwarm het citroensap met 1 eetl water en enkele druppels tabasco.
knijp de blaadjes gelatine uit en los deze op in het vocht.
Laat afkoelen en meng het met de avocado. Breng op smaak met zout en e.v. wat tabasco.
Vul de vormpjes voor de helft met het avocadomassa,en druk hierin de stukjes surimi.dek af met de rest van de avocado en vouw het plasticfolie hierover dicht.
Zet de vormpjes in de koelkast om op te stijven.
Neem de charlottes uit de vormpjes.

Serveertip

E.v. met wat blaadjes sla of rucola met een vinaigrette of met een lepeltje creme fraiche dat met wat zout en peper en wat groene kruiden is aangemaakt.

Bron

Dagblad bn de Stem



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cdrek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top