Pan-gebraden forel met kruidensaus (tussengerecht wk voetbal

  • Afrikaans, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-06-2010
  • Pan-gebraden forel met kruidensaus (tussengerecht wk voetbal

    Pan-gebraden forel met kruidensaus (tussengerecht wk voetbal

    Pan-gebraden forel met kruidensaus (tussengerecht wk voetbal

Donderdag 24 Juni spelen de Nederlandse elftal tegen Kameroen in Kaapstad.
We maken van hun een tussengerecht van forel. Nog een smaakvolle gerecht als onderdeel van onze Afrikaanse menu.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR FOREL:
4 forellen, panklaar (ze zijn bij de visboer te kopen)
45 ml olijfolie
2 e boter
zout
peper
citroen partjes als garnituur

VOOR KRUIDENSAUS:
100 g jonge spinazie bladeren, panklaar
45 ml olijfolie
15 ml witte azijn
1 e peterselie, fijn
1 e bieslook, fijn
1 e kappertjes
2 ansjovis uit blikje, in stukjes
1 hardgekookt ei
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR FOREL:
1. Verwarm olie en boter in een koekenpan tot heet.
2. Geur vis met zout en peper.
3. Bak vis op middel hoog vuur eerst aan ene kant en erna aan andere kant tot gaar. (het maakt niet uit als de vel los bakken, want aan het einde moet toch de vel verwijderd worden)

VOOR KRUIDENSAUS:
1. Kook spinazie in eigen lek vocht tot blaren slap worden. (zo 2 min.)
2. Laat spinazie heel goed uitlekken en pers overtollige water eruit.
3. Maak van alle ingrediënten een iets grove saus in de keukenmachine.

Serveertip

Serveer forel met partjes citroen en met een schaaltje kruiden saus erbij.
Drink een Sauvignon Blanc erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten