Gnocchi van griesmeel

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-06-2010

Kwam het recept weer tegen, wilde het nog altijd eens uitproberen, nog niet gedaan dus, ik heb nog mijn twijfels over de verhoudingen! Daarom in mijn kookboek gezet, dan kom ik het binnenkort nog weer eens tegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1 liter melk.
- circa 125 gr griesmeel.
- zout en nootmuskaat.
- 2 eieren.
- 100 gr zelf geraspte kaas (Parmezaan of Gruyère).
- olie om in te vetten.
- 1 dl sterke, koude bouillon (van blokjes of fond).
- 50 gr gesmolten boter.
- 50 gr (nog extra) geraspte kaas.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Alle ingredienten bij elkaar zoeken en de kaas vast raspen.

Bereidingswijze

Melk aan de kook brengen, dan geleidelijk aan de griesmeel erdoor mengen, goed roeren en vuur laag draaien. In 6 min een dikke pap van koken en 3 min iets af laten koelen. Twee eieren en 100 gr geraspte kaas er er goed door mengen. Mengsel uitstrijken tot 2 cm "koek" op een licht ingevette plaat, af laten koelen, in vierkantjes snijden en besprenkelen met de bouillon.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Nog circa 50 gr geraspte kaas erover verdelen en 50 gr gesmolten boter hierop.

In de oven tot de bovenzijde een gouden tint heeft en de kaas gesmolten is.

Bron

In mijn eigen verzamelde kookrecepten.

Serveertip

- Het lijkt mij zelf lekker bij een bijv een gegrilde karbonade met knoflook en rozemarijn oid en een, niet te zware, frisse salade (met bijv. botersla, rucola en tomaatjes).
- Maar met wat extra kaas en een lekkere gestoofde groentemix met ui, knoflook, courgette, aubergine en paprika etc...lijkt het me ook erg lekker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten