1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. 7. Kabeljauw met mosterdsausje en peterseliekruim

7. Kabeljauw met mosterdsausje en peterseliekruim

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-06-2010

Ingrediënten 6 personen


• 900 g kabeljauwrug (zonder vel of graat)
• 2 eetlepels mosterd,
100 g boter
• Zwarte peper uit de molen,
bladpeterselie
• 3 eetlepels droog broodkruim bij voorkeur panko= Japans keuken(vervangen door paneermeel gemengd met peterselie)
• Mosterdsausje:
o 2 Sjalotten
o 2,5 dl Witte wijn
o 1 kippenbouillon
o Lepel mosterd, p&z
o ÂŊ liter room
Boter



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

• broodkruim met peterselie mixen in `ÊÊn twee drie`, voeg een lepel mosterd + boter toe.
• Stoof de sjalotten in een klontje boter tot ze glazig worden. Blus met wijn, blokje kippenbouillon en laat tot helft inkoken
• Voeg de room toe en laat doorkoken en kruid met peper en zout. voeg een lepeltje mosterd toe
• Om nog meer te binden klontjes ijskoude boterklontjes toevoegen
• Kruid de kabeljauw met p. & z.
• leg in een ingevette ovenschotel
• Bedek met broodkruim
• Bak in 8min. in voorverwarmde oven (200°)
• Bordje afwerken: plasje saus, gebakken vis, takje bladpeterselie
• Eventueel extra een hoopje deegwaren mee serveren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top