1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. chocolademousse

chocolademousse

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-06-2010

Ingrediënten


• 4 eieren
• 1 lepel fijne suiker per ei
• 200 ml slagroom(40%) + 1 p vanillesuiker
• 2 dikke repen fondant-bloc-chocolade = 250gr.
• Puntje boter,
4 lepels koffie(facultatief)


Verder heb je nodig


Grote mengkommen
Kom voor eiwit
Kom voor slagroom,
klopmixer


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

• Laat de chocolade + boter + koffie smelten au bain Marie of microgolf
• Klop de eierdooiers met klopmixer zeer luchtig tot het mengsel veel lichter van kleur is (zet ev.ook op warm waterbad)
• Klop het eiwit apart
• Klop slagroom met vanillesuiker
• Meng voorzichtig de gesmolten chocolade met het geklopte ei
• Meng voorzichtig het eiwit met de slagroom
• Breng voorzichtig room + eiwit bij het mengsel
•Verdeel in potjes en laat opstijven in de koelkast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van geudens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top