Perzik-kruimelvlaai

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-06-2010
  • Perzik-kruimelvlaai

    Perzik-kruimelvlaai

    Perzik-kruimelvlaai

  • Perzik-kruimelvlaai

    Perzik-kruimelvlaai

    Perzik-kruimelvlaai

De limburgsevlaai gemaakt met verse perziken

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 pak witbroodmix
25 g boter
150 ml handwarme melk of handwarm water
boter om in te vetten
200 g bloem
50 g paneermeel
1 kg perziken, geschild en in schijfjes gesneden
150 g suiker
100 g boter
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vlaaivorm Ø 26 cm
keukenmachine/of
kom
mixer

Voorbereiding

Kneed van de broodmix, boter en melk of water een soepel deeg. Laat dit, afgedekt met plastic folie, 15 minuten rijzen op een warme plaats. Vet de vlaaivorm in. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van circa 30 cm. Bekleed de vorm ermee. Strooi paneermeel op de bodem en leg de perzikschijfjes erop. Zeef voor de kruimels de bloem in een kom en meng de suiker erdoor. Verdeel de boter in kleine stukjes en leg deze op het bloemmengsel. Meng alles door elkaar. Verdeel dit strooisel over de perzik en laat het geheel op een warme plaats 15 minuten narijzen.

Bereidingswijze

Zet de vlaai iets onder het midden van de oven en bak hem in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat hem iets afkoelen en strooi er poedersuiker over.

Bron

boodschappen

Serveertip

Variatie:
Verdeel 150 g amandelspijs gemengd met 1 eierdooier over de deegbodem voordat de perziken erop gaan.

Vervang de perziken door nectarines of abrikozen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten