Bananentaart

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Bananentaart

    Bananentaart

    Bananentaart

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Voor het deeg:
250 g bloem
125 g koude boter
1 eetl. suiker
1 ei
1 snufje zout
4 eetl. water

Voor de vulling:
8 bananen
2 eetl. suiker
4 eetl. citroensap
1 eetl. bruine suiker
50 g boter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm 28 cm

Voorbereiding

Doe de bloem, boter, suiker, zout en het ei in een kom en hak alles met behulp van 2 messen tot een kruimelig mengsel. Voeg dan ongeveer 4 eetlepels water toe en kneed het kruimelige mengsel snel tot een samenhangend geheel. Rol het deeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een cirkel die iets groter is dan de taartvorm met een middellijn van 28 cm. Besmeer de taartvorm met boter en bestuif met bloem. Bekleed bodem en wand van de vorm met de deeglap. Zet de vorm een uur op een koele plaats. Verwarm de oven voor op 220°C. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Bereidingswijze

Bak het deeg ongeveer 15 minuten in de oven. Maak in die tijd 4 bananen met behulp van een vork fijn. Roer er meteen 2 eetlepels suiker en 3 eetlepels citroensap door om verkleuren te voorkomen. Snijd de overgebleven gepelde bananen in plakken en bedruppel die met de rest van het citroensap. Schep de bananenpuree op de gebakken deegbodem en leg de bananenplakjes erboven op. Strooi hier en daar langs de rand wat bruine suiker. Snijd de 50 gram boter in kleine klontjes en verspreid die over de taart. Bak de taart nog eens circa 15 minuten in een oven van 180°C. Neem uit de oven, laat afkoelen

Bron

internet

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar

Doorsturen

Home Recepten