Spareribs (klassiek)

  • Chinees,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-06-2010
  • Spareribs (klassiek)

    Spareribs (klassiek)

    Spareribs (klassiek)

Staat misschien al tientallen keren op Smulweb maar ik zet deze erop voor mijn kookboek, zelf vind ik deze het lekkerst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo Spareribs (Varkens)
2 eetlepels Sojasaus
3 eetlepels Hoisinsaus
1 eetlepel Rijstwijn (Chinese) of droge sherry
Snufje Chinees vijfkruidenpoeder
2 theelepels donkerbruine Basterdsuiker (zelf voeg ik ook nog honing toe)
1 theelepel Chilisaus
2 tenen Knoflook, geperst
evt. wat takjes Koriander, ter garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven/Grill
Bbq
Ondiepe schotel
Grote kom
Rooster
Braadslee

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de sojasaus, de hoisinsaus, de Chinese rijstwijn of sherry, het vijfkruidenpoeder, de suiker, de chilisaus en de knoflook in een grote kom (eventueel nog een flinke schep honing erbij)
Leg de spareribs in een ondiepe schotel en giet het mengsel eroverheen.
Draai ze om, zodat ze aan alle kanten goed zijn bedekt.
Dek af en laat 1 uur in de koelkast marineren.
Draai de spareribs af en toe om.

Bereidingswijze

Haalde spareribs uit de marinade en schik ze in één laag op het rooster boven een braadslee voor de helft gevuld met warm water.
Smeer ze in met een deel van de marinade en bewaar de rest.
Laat 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven en haal daarna de braadslee eruit en keer de spareribs en smeer ze in met de rest van de marinade en bak nog 30 minuten of tot ze gaar zijn.
Zelf bereid ik ze op de bbq, gaat een stuk makkelijker.

Bron

Uit een oud chinees kookboekje...

Serveertip

Seveer op voorverwarmde borden met wat takjes koriander.........
Smakelijk.........

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 11-07-2010

Lijk me lekker Leo.. bedankt!!! Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten