Salade van watermeloen met olijven en rauwe ham

  • Mediterraan, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-06-2010
  • Salade van watermeloen met olijven en rauwe ham

    Salade van watermeloen met olijven en rauwe ham

    Salade van watermeloen met olijven en rauwe ham

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
vers gemalen peper
6 eetlepels olijfolie
200 eetlepels balsamicoazijn
grof zout
verse basilicum
150 g zwarte olijven zonder pit
200 g rauwe ham of parmaham dun gesneden
1 watermeloen met schil
2 rode uien
1 kleine krop ijsbergsla
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de meloen met een groot, scherp mes. Snijd het vruchtvlees in mooie stukken.
Pel de uien en snijd ze in zo dun mogelijke reepjes.
Scheur de slabladeren los en in wat kleinere stukken. Haal de blaadjes basilicum los van de steeltjes en hak de steeltjes fijn.

Bereidingswijze

Verdeel de sla, meloen, ui, fijngehakte basilicum en olijven over een grote schaal of enkele borden.
Voeg vlak voor het eten de blaadjes basilicum toe en leg er de plakjes ham (een beetje in elkaar gekreukeld) tussen.
Besprenkel de salade met de olie en azijn en strooi er wat zout en peper over

Serveer bij de salade warm gebakken focaccia.

Vervang de watermeloen door honing- of galiameloen.

Bron

internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten