Gesmoord rundvlees in kruidige saus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2010
  • Gesmoord rundvlees in kruidige saus

    Gesmoord rundvlees in kruidige saus

    Gesmoord rundvlees in kruidige saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 rode pepers
1 stengel sereh
2 cm gemberwortel
15 g cashewnoten, ongezouten
1 tl ketoembar
1 tl versgemalen zwarte peper
1 1/2 tl nootmuskaat
250 g entrecote a la minute
2 el olie
1 el bruine basterdsuiker 4 el ketjap manis
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine, wok

Voorbereiding

Ui en knoflook pellen en snipperen. Pepers wassen en halveren (zaadlijsten laten zitten). Sereh in stukjes snijden. Gember schillen en in stukken snijden. In keukenmachine ui, knoflook, rode peper, sereh, gember en cashewnoten tot fijne pasta mengen. Ketoembar, peper en nootmuskaat erdoor mengen. Entrecotes in repen van ca. 4 cm breed snijden

Bereidingswijze

In wok olie verhitten en kruidenpasta al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes fruiten tot het lekker gaat ruiken. Vlees erdoor scheppen en op hoog vuur in ca. 3 minuten al omscheppend bruinbakken. Bruine suiker en ketjap erdoor roeren en vlees nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen.

Bron

ah

Serveertip

Serveren met rijst en sperziebonen

Laatste reacties

erinn avatar
erinn 29-06-2010

Heb het gemaakt (op het sereh na) en het smaakte heerlijk! Dank voor het recept, dit komt vaker op tafel :-) Ilonka

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten