Gesmoord rundvlees in kruidige saus
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-06-2010
Ingrediënten 4 personen
1 grote ui2 teentjes knoflook
2 rode pepers
1 stengel sereh
2 cm gemberwortel
15 g cashewnoten, ongezouten
1 tl ketoembar
1 tl versgemalen zwarte peper
1 1/2 tl nootmuskaat
250 g entrecote a la minute
2 el olie
1 el bruine basterdsuiker 4 el ketjap manis
Benodigdheden
keukenmachine, wokVoorbereiding
Ui en knoflook pellen en snipperen. Pepers wassen en halveren (zaadlijsten laten zitten). Sereh in stukjes snijden. Gember schillen en in stukken snijden. In keukenmachine ui, knoflook, rode peper, sereh, gember en cashewnoten tot fijne pasta mengen. Ketoembar, peper en nootmuskaat erdoor mengen. Entrecotes in repen van ca. 4 cm breed snijden
Bereidingswijze
In wok olie verhitten en kruidenpasta al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes fruiten tot het lekker gaat ruiken. Vlees erdoor scheppen en op hoog vuur in ca. 3 minuten al omscheppend bruinbakken. Bruine suiker en ketjap erdoor roeren en vlees nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen.
Bron
ah
Serveertip
Serveren met rijst en sperziebonen
Laatste reacties
Heb het gemaakt (op het sereh na) en het smaakte heerlijk! Dank voor het recept, dit komt vaker op tafel :-) Ilonka