1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Saus
  6. Gesmoord rundvlees in kruidige saus

Gesmoord rundvlees in kruidige saus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2010

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 rode pepers
1 stengel sereh
2 cm gemberwortel
15 g cashewnoten, ongezouten
1 tl ketoembar
1 tl versgemalen zwarte peper
1 1/2 tl nootmuskaat
250 g entrecote a la minute
2 el olie
1 el bruine basterdsuiker 4 el ketjap manis


Verder heb je nodig


Keukenmachine, wok


Gesmoord rundvlees in kruidige saus
Gesmoord rundvlees in kruidige saus
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui en knoflook pellen en snipperen. Pepers wassen en halveren (zaadlijsten laten zitten). Sereh in stukjes snijden. Gember schillen en in stukken snijden. In keukenmachine ui, knoflook, rode peper, sereh, gember en cashewnoten tot fijne pasta mengen. Ketoembar, peper en nootmuskaat erdoor mengen. Entrecotes in repen van ca. 4 cm breed snijden

Bereidingswijze

In wok olie verhitten en kruidenpasta al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes fruiten tot het lekker gaat ruiken. Vlees erdoor scheppen en op hoog vuur in ca. 3 minuten al omscheppend bruinbakken. Bruine suiker en ketjap erdoor roeren en vlees nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen.

Serveertip

Serveren met rijst en sperziebonen

Bron

Ah



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top